Kökçü voor recordbedrag van Feyenoord naar Benfica

Reacties

De transfer van Orkun Kökçü naar Benfica is rond. De middenvelder van Feyenoord tekent voor vijf jaar en kan de Rotterdammers uiteindelijk 30 miljoen euro opleveren.

Kökçü voor recordbedrag van Feyenoord naar Benfica
© Pro Shots

Als aanvoerder leidde Kökçü Feyenoord vorige maand nog naar de landstitel. Zijn stormachtige ontwikkeling levert de Turks international, die zeer gewild was, een transfer naar Benfica op.

In de Portugese hoofdstad wordt Kökçü de opvolger van Enzo Fernandez, die afgelopen winter op de valreep voor 121 miljoen euro naar Chelsea vertrok. Voor Benfica was het toen te laat om Kökçü nog te verleiden tot een overstap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Benfica bleef bovengemiddeld geïnteresseerd in Kökçü en heeft alsnog zaken gedaan met Feyenoord. Bij Benfica komt Kökçü onder anderen voormalig Feyenoord-ploeggenoot Fredrik Aursnes en ex-PSV-trainer Roger Schmidt tegen.

De transfer van Kökçü levert de Rotterdammers een recordbedrag op van 30 miljoen euro, inclusief bonussen. Luis Sinisterra ging vorig jaar met dezelfde afspraken (25 miljoen euro vast, 5 miljoen aan bonussen) naar Leeds United. Het doorverkooppercentage dat Feyenoord bedong, kan ervoor zorgen dat het record van Kökçü nog vaster in de boeken zal komen te staan.

Saillant detail is dat de supporters van Feyenoord volgende maand al afscheid kunnen nemen van hun voormalige aanvoerder. Kökçü speelt dan op 30 juli met zijn nieuwe club een oefenwedstrijd tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer O. Kökçü
Meer over O. Kökçü
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.