Kökçü verzilvert eerste basisplaats in lange tijd

Orkun Kökçü heeft in zijn eerste basisoptreden in lange tijd meteen gescoord voor Benfica. De ploeg van Roger Schmidt won uiteindelijk met 3-0 van subtopper Moreirense.

Benfica
Benfica
3 - 0
Moreirense
Moreirense

Kökçü werd in maart na een kritisch interview uit de selectie van Benfica gezet. Tegen Chaves maakte hij zo'n twee weken geleden zijn rentree, thuis tegen Moreirense mocht de Turkse middenvelder eindelijk weer eens starten. Kökçü toonde bij de openingstreffer meteen zijn klasse. Hij zette in de achttiende minuut een aanval zelf op en rondde 'm ook af.

Nog net voor de rust verdubbelde Tomás Araújo de voorsprong van Benfica. Invaller Benjamín Rollheiser maakte het feestje in de 78ste minuut compleet met de 3-0. Zo blijft Benfica nog enigzins in het spoor van koploper Sporting Portugal. Het gat is nu vier punten, al heeft Sporting nog een wedstrijd te goed.

Benfica tankt ook nog eens vertrouwen voor de return in de kwartfinale van de Europa League tegen Olympique Marseille. In Lissabon werd het afgelopen donderdag 2-1. Kökçü bleef toen negentig minuten op de bank.