Kökcü schiet Feyenoord Onder-19 fraai richting play-offs Youth League

Reacties

Feyenoord Onder-19 heeft zich woensdag spectaculair geplaatst voor de play-offs van de Youth League. In het volgepakte Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior zegevierden de Rotterdammers met 4-3 tegen Napoli. Orkun Kökcü was belangrijk met schitterende goals.

Kökcü schiet Feyenoord Onder-19 fraai richting play-offs Youth League

Op voorhand wist de ploeg van Cor Adriaanse dat de leeftijdsgenoten van Shakhtar Donetsk gewonnen hadden van Manchester City (2-1). Hierdoor móést Feyenoord gelijk spelen of winnen van Napoli om de tweede plek in Groep F veilig te stellen. In de beginfase zag het er echter somber uit voor de jeugdploeg.

Napoli nam in Kralingen immers brutaal de leiding. Alessio Zerbin werd diep gestuurd, ging simpel om keeper Justin Bijlow heen en zorgde voor de 0-1. Feyenoord moest aan de bak en stelde nog voor rust orde op zaken. Rodney Huijgen kwam goed door aan de rechterkant, legde de bal knap terug, waarna Kökcü met een fraai schot afrondde in de verre hoek: 1-1.

Niet veel later zorgde Lutsharel Geertruida, die in de beker tegen Swift zijn officiële debuut maakte in de Feyenoord-hoofdmacht, voor de voorsprong. De verdediger was mee naar voren gekomen bij een corner en knikte de standaardsituatie op mooie wijze tegen de touwen: 2-1.

Het absolute hoogtepunt moest echter nog volgen en vlak na rust was opnieuw Kökcü daar verantwoordelijk voor. De jonge middenvelder (16) mocht aanleggen voor een vrije trap en plaatste de bal diagonaal in de kruising: 3-1. Feyenoord zat op rozen, maar twintig minuten voor tijd kwamen de Italianen terug in de wedstrijd. Ciro Palmieri zorgde voor de aansluitingstreffer: 3-2.

De talenten van Varkenoord leken op een nipte winstpartij af te stevenen, zeker toen Napoli met een man minder verder moest. Die kwam er na een zinderende slotfase. Eerst kwamen de Napolitanen vanaf de stip op gelijke hoogte door Gianluca Gaetano, in de laatste seconden zorgde Achraf el Bouchataoui ook vanaf elf meter alsnog voor de winst: 4-3.

Door de spectaculaire overwinning gaat Feyenoord door naar de play-offs van de jeugd-Champions League. Napoli is uitgeschakeld. In de play-offs ontmoet Feyenoord een ploeg die is doorgedrongen vanuit de zogeheten Domestic Champions Path. Uit één onderling duel volgt vervolgens een winnaar, die naar de laatstse zestien gaat.

Champions League maakt Feyenoord beter: 'Grote stappen gemaakt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.