Feyenoord Onder-19 herstelt zich op valreep van wondercorner

Feyenoord Onder-19 heeft het tweede groepsduel in de Youth League gelijkgespeeld tegen Napoli. In Italië maakte de Rotterdamse jeugdploeg vlak voor tijd gelijk: 2-2.

Nadat het vlaggenschip van de Feyenoord-jeugdopleiding twee weken geleden thuis tegen Manchester City met 0-2 verloor, leek een resultaat tegen Napoli er nauwelijks in te zitten. Na een redelijk begin maar amper kansen, was het de thuisploeg die op schitterende wijze op voorsprong kwam. Een corner werd, ogenschijnlijk bedoeld, in één keer in het doel gewerkt door Gianluca Gaetano: 1-0.

Hoewel beide teams vervolgens weinig creëerden en Feyenoord leek te rusten met een nipte achterstand, was het in de blessuretijd van de eerste helft weer raak. Uit opnieuw een standaardsituatie werd Napoli gevaarlijk, de afvallende bal kwam bij rechtsback Pio Schiavi, die de niet geheel vrijuit gaande Ramon Ten Hove verschalkte van afstand: 2-0.

Het tweede bedrijf was gelijkwaardig, al zocht de Feyenoord-jeugd haastig naar de aansluitingstreffer. Die kwam ook, toen uit de kluts buitenspeler Daude van der Kust binnen kon werken: 2-1. De Rotterdammers zetten nog alles op alles om de gelijkmaker te forceren, de talenten leken het niet te redden, maar Lutsarel Geertruida voorkwam een nederlaag. Uit een corner knikte de centrale verdediger vlak voor tijd de 2-2 tegen de touwen. Zo speelde Feyenoord Onder-19 gelijk en pakte het het eerste punt in de poulefase van de Youth League.