Koeman wil Dembélé niet kwijt: 'Zijn ontwikkeling is ongelooflijk'

Reacties

Ousmane Dembélé was maandag de gevierde man bij Barcelona. Voor trainer Ronald Koeman is dat een bewijs voor de goede ontwikkeling van de 23-jarige aanvaller.

Koeman wil Dembélé niet kwijt: 'Zijn ontwikkeling is ongelooflijk'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

In de eerste hoofdstukken van zijn Barcelona-avontuur kwam er niet altijd een even positief beeld van Dembélé naar voren. Zijn gedrag buiten het veld en zijn spel binnen de lijnen deden de vraagtekens groeien over waarom in 2017 135 miljoen euro was betaald voor hem.

De stemming is inmiddels omgeslagen. Onder Koeman is Dembélé niet meer de verguisde aanvaller, maar wordt hij omarmd. Zijn winnende treffer tegen Real Valladolid maakte dat gevoel nog sterker. 'Hij is een zeer belangrijke speler voor ons. Hij bewijst dat met zijn doelpunt. Hij heeft ons daarmee de drie punten bezorgd', zei Koeman na de benauwde zege op Valladolid.

De cruciale rol voor Dembélé tegen Valladolid past bij de doorgemaakte groei. 'Zijn ontwikkeling dit seizoen is ongelooflijk', aldus Koeman. 'Hij is fysiek veel sterker geworden. Dat is de sleutel voor zijn kwaliteiten. Hij is zeer constant in zijn prestaties. Daarom, als het aan mij ligt, blijft Dembélé bij ons.'

De Nederlandse trainer reageerde daarmee op de berichten over een vertrek van Dembélé om ruimte te maken voor de komst van Erling Haaland. Tegelijkertijd wordt geopperd dat er met de Franse aanvaller wordt gesproken over de verlenging van zijn huidige contract, dat tot medio 2022 loopt.

Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.