Dembélé goud waard voor Koeman en bevend Barcelona

Reacties

Barcelona staat na maandagavond nog maar één punt achter op Atlético Madrid. De ploeg van Ronald Koeman leek na een teleurstellende wedstrijd te gaan morsen tegen Real Valladolid, maar vlak voor tijd bezorgde Ousmane Dembélé Barça toch nog de volle buit. 

Dembélé goud waard voor Koeman en bevend Barcelona
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Atlético laat de laatste weken steeds meer steken vallen en verloor zondag met 1-0 van Sevilla, waardoor de rode loper werd uitgerold voor Barcelona. De Catalanen verkeerden voor de interlandbreak in een geweldige vorm en Koeman zag voor de thuiswedstrijd tegen Valladolid dan ook geen reden om zijn elftal te wijzigen. Met Frenkie de Jong en Sergiño Dest in de ploeg viel het maandagavond echter erg tegen wat Barcelona liet zien tegen laagvlieger Valladolid.

De eerste helft leverde voor het worstelende Barcelona maar één serieuze kans op. Dat was een schot van Pedri, dat vlak voor rust door Valladolid-doelman Jordi Masip op de paal werd getikt (zie video onder). Valladolid was daarvoor vaker gevaarlijk geweest en had in de achtste minuut al het aluminium geraakt. Barcelona kwam toen met de schrik vrij bij een kopbal van Kenan Kodro op de lat.

De kans van Kodro had een wake-up call moeten betekenen voor de thuisploeg, maar Barcelona kwam maar niet in de wedstrijd. Lionel Messi speelde ongelukkig en kwam te weinig in het stuk voor. Koeman hoopte dat de bal op de paal van Pedri een voorbode op een betere tweede helft zou betekenen, maar dat was nauwelijks het geval. Valladolid kreeg opnieuw een goede mogelijkheid: nu schoot Lucas Olaza in het zijnet. Aan de overkant kreeg Antoine Griezmann de bal er niet in toen hij vrij kon koppen na een redding van Masip op het schot van Dembélé.

Even daarna kroop Barcelona opnieuw door het oog van de naald. Jordi Alba maakte ongelukkig hands in zijn eigen strafschopgebied en Valladolid schreeuwde om een penalty, maar kreeg die niet. Koeman was niet tevreden over wat hij zag op het veld en bracht na ruim een uur met Francisco Trincão, Ronald Araújo en Martin Braithwaite drie verse krachten binnen de lijnen. Ook zij konden het niveau echter niet direct opkrikken.

Twaalf minuten voor tijd kwam Barcelona tegenover tien man te staan, toen Óscar Plano een directe rode kaart kreeg na een overtreding op Dembélé. Barcelona voerde de druk direct op, maar slaagde er maar niet in om de muur van Valladolid te breken. Tot de absolute slotfase: toen schoot Dembélé bij de tweede paal alsnog de 1-0 binnen (zie video onder), waardoor Barcelona de titelkansen nu volledig in eigen hand heeft. Komend weekend wacht voor Koeman en zijn mannen El Clásico. De confrontatie met Real Madrid begint zaterdag om 21.00 uur.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.