Koeman wijzigt opstelling op drie plaatsen: De Ligt, Malen en Wieffer starten

Reacties

Ronald Koeman heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor het EK-kwalificatieduel met Ierland op drie plaatsen aangepast. Zoals verwacht is Matthijs de Ligt de vervanger van de geblesseerd afgehaakte Lutsharel Geertruida, maar ook Mats Wieffer en Donyell Malen komen in de ploeg.

Koeman wijzigt opstelling op drie plaatsen: De Ligt, Malen en Wieffer starten
© Pro Shots
Ierland
Ierland
1 - 2
Nederland
Nederland

Koeman liet zaterdag tijdens zijn persconferentie al doorschemeren vast te willen houden aan het 3-4-3-systeem, waarmee Oranje aantrad tegen Griekenland. Ook zinspeelde de bondscoach op wijzigingen in de opstelling. En niet voor niets, blijkt nu. Op het middenveld maakt Marten de Roon plaats voor Wieffer, voorin is Malen de vervanger van Wout Weghorst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Roon en Weghorst waren donderdag nog de verrassingen in de basisopstelling en betaalden het vertrouwen van Koeman toen terug met treffers tegen Griekenland. Nu komen Wieffer en Malen dus terug in het elftal. De 23-jarige middenvelder van Feyenoord en de 24-jarige aanvaller van Borussia Dortmund waren in juni nog basisspeler tegen Kroatië en Italië.

Ook De Ligt heeft een basisplaats, nadat hij zich afgelopen donderdag tegen Griekenland (3-0) nog tevreden moest stellen met een korte invalbeurt als vervanger van Denzel Dumfries. Drie dagen later speelt de voormalig Ajacied zijn 43ste interland wel vanaf het begin. Koeman heeft voor hem gekozen als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Geertruida.

Ook over de inzetbaarheid van Nathan Aké waren twijfels. De verdediger van Manchester City werd donderdag tegen de Grieken uit voorzorg gewisseld vanwege lichte klachten, maar heeft de laatste serieuze test zaterdagavond blijkbaar goed doorstaan. Met De Ligt en Virgil van Dijk vormt Aké daardoor het centrale trio en begint Stefan de Vrij opnieuw op de bank.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.