Koeman heeft nog geen duidelijkheid over Aké en bespreekt status De Ligt

Reacties

Het is nog onzeker of Ronald Koeman zondagavond in Dublin een beroep kan doen op Nathan Aké. Dat gaf de bondscoach aan tijdens zijn persconferentie, waarin hij ook inging op de status van Matthijs de Ligt.

Koeman heeft nog geen duidelijkheid over Aké en bespreekt status De Ligt
© Pro Shots
Ierland
Ierland
1 - 2
Nederland
Nederland

Aké viel donderdagavond in het duel met Griekenland uit. De verdediger van Manchester City had vrijdag zoals verwacht geen problemen bij de uitlooptraining, maar bij de intensievere training zaterdagavond zal moeten blijken hoe fit hij is. Koeman hakt zondagochtend een knoop door over de inzetbaarheid van Aké. De bondscoach gaf tijdens het persmoment aan dat Joey Veerman gewoon beschikbaar is enkele dagen nadat hij vader is geworden.

Tegen Griekenland werd Aké halverwege vervangen door Stefan de Vrij. De Ligt moest geduld hebben en kwam in de 85ste minuut pas binnen de lijnen als vervanger van de moegestreden Denzel Dumfries. Is de verdediger van Bayern München gezakt in de hiërarchie nu hij minder speelt bij zijn club? Koeman legde uit waarom De Vrij de voorkeur kreeg: 'Begrijp je waarom De Vrij erin kwam? Waar speelt De Vrij bij zijn club? In het midden, daarom dus.'

Koeman vertelde met De Ligt gesproken te hebben over de reserverol tegen Griekenland. Rechts in het centrum van drie kreeg Lutsharel Geertruida de voorkeur. 'Ik vind Matthijs nog een heel goede verdediger en misschien speelt hij morgen wel. Over een langere periode is speeltijd op clubniveau wel belangrijk. Het is nu een korte periode (dat de Ligt op de bank zit bij Bayern, red.). Als het een lange periode wordt, dan is dat wel een probleem voor het Nederlands elftal', aldus Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.