Koeman wijzigt basisopstelling tegen Hoek op acht plaatsen

Feyenoord begint woensdagavond met een flink gewijzigde basiself aan het KNVB-bekertreffen met Hoek. Om 20.45 uur staan in De Kuip liefst acht andere spelers aan de aftrap dan bij de 2-1 nederlaag tegen Heracles Almelo.

Koeman wijzigt basisopstelling tegen Hoek op acht plaatsen

Van de elf spelers die zondag hoofdzakelijk verantwoordelijk waren voor de tweede verliespartij op eigen veld in de Eredivisie zijn rechtsback Daryl Janmaat, linksback Miquel Nelom en de naar de punt van de aanval verhuisde Samuel Armenteros (foto) blijven staan.

De Zweedse spits vervangt daar de geschorste aanvoerder Graziano Pellè, die in de slotfase tegen Heracles rood kreeg voor een kopstoot tegen Mike te Wierik en daardoor drie duels moet missen. Armenteros wordt voorin geflankeerd door Ruben Schaken en Elvis Manu.

Verder laat trainer Ronald Koeman met Sven van Beek en Joris Mathijsen een ander centraal verdedigingsduo opdraven en vormen Otman Bakkal, John Goossens en Ruud Vormer tegen de Hoofdklassers uit Zeeland het middenveld. Kostas Lamprou verdedigt het doel van Feyenoord.

Voor Bakkal staat de bekerwedstrijd tegen Hoek in het teken van de eerste basisplaats sinds zijn terugkeer in De Kuip. De 28-jarige middenvelder was in 2011/12 nog de vaste nummer 10 van Feyenoord, maar sneeuwde afgelopen seizoen onder bij het Russische Dinamo Moskou.

Opstelling Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Vormer, Bakkal, Goossens; Schaken, Armenteros, Manu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen