Koeman verzekert zich van komst oude bekende Schneiderlin

Reacties

Na anderhalf jaar wordt Ronald Koeman herenigd met Morgan Schneiderlin. Everton maakt officieel melding van de komst van de 27-jarige Fransman.

Koeman verzekert zich van komst oude bekende Schneiderlin

Schneiderlin komt over van Manchester United, waar hij deze jaargang op een zijspoor was beland. Om dat te illustreren is het voldoende om zijn speeltijd in de Premier League aan te halen, welgeteld elf minuten. Evengoed maakt Everton twintig miljoen pond (een kleine 23 miljoen euro) over voor de vijftienvoudig Frans international. De club geeft via de officiële kanalen aan dat het bedrag door bonussen nog kan oplopen naar 24 miljoen pond.

Eerder werkte Schneiderlin in het seizoen 2014/15 bij Southampton samen met Koeman. De middenvelder toog de zomer daarna naar United. Een jaar later maakte de Nederlandse manager de overstap naar Everton. In Liverpool is het duo nu herenigd. 'Ik weet dat Koeman het beste uit me kan halen, hij was erg goed met me bij Southampton en ik geniet ervan onder hem te voetballen', verklaart Schneiderlin zijn keuze op de clubsite.

In het seizoen 2014/15 speelde Morgan Schneiderlin bij Southampton onder Ronald Koeman.
In het seizoen 2014/15 speelde Morgan Schneiderlin bij Southampton onder Ronald Koeman.

'Bij Southampton heeft hij me geweldige adviezen gegeven over hoe ik me kon ontwikkelen en sinds ik wist dat Everton interesse had hebben we veel gepraat.' Ook Koeman sprak zijn vreugde uit over de miljoenenaankoop. 'Ik ben erg blij, want ik weet hoe goed Morgan is. Hij heeft een enorme honger om zijn kwaliteiten te tonen en dat is het belangrijkste voor een speler.'

Schneiderlin is de tweede winteraankoop van Koeman. Eerder versterkten The Toffees zich met Ademola Lookman. De negentienjarige aanvaller kwam over van Charlton Athletic.

Cleverley
Door de komst van Schneiderlin heeft Koeman middenvelder Tom Cleverley niet meer nodig. De 27-jarige verlaat Everton op huurbasis en keert terug bij Watford, waar hij in het seizoen 2009/10 al als huurling van Manchester United speelde. Watford kan vanwege optie tot koop Cleverley op ieder moment definitief aan zich binden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.