Engels talent kiest wegens Koeman voor Everton

Reacties

Het Everton van manager Ronald Koeman heeft zich versterkt met Ademola Lookman. Het negentienjarige talent komt over Charlton Athletic en tekent tot de zomer van 2021.

Engels talent kiest wegens Koeman voor Everton

De linksbuiten, die in Engeland liefkozend Mola wordt genoemd, maakt een stormachtige ontwikkeling door. Hij speelde dit seizoen 21 wedstrijden in de League One voor Charlton waarin hij vijf keer scoorde. Everton legde een slordige twaalf miljoen euro op tafel voor de Engelse jeugdinternational.

Lookman toont zich op de clubwebsite van Everton content met de transfer. Koeman blijkt een belangrijke reden voor de overgang. 'Vanaf het moment dat ik hoorde dat Everton interesse had, wist ik dat dit de juiste stap voor mij was. Everton heeft een grote geschiedenis en ik voelde me aangetrokken tot de manager. Als je kijkt naar wat hij heeft neergezet bij Southampton en hoe jonge spelers zich onder hem ontwikkelen, dat trekt aan.'

Koeman zelf spreekt van een groot talent. 'Hij is pas negentien jaar en heeft een grote toekomst voor zich. Ik ben blij dat we hem naar Everton hebben kunnen halen. Het past binnen de visie van onze club. Het is belangrijk dat we jonge spelers de kans geven. Zo kan het team zich verder door ontwikkelen en verbeteren.'

De komst van Lookman valt samen met de blessure van Yannick Bolasie. De recordaankoop van afgelopen zomer werd onlangs opnieuw aan zijn knie geopereerd en staat mogelijk een jaar buitenspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.