Koeman raakt in slotfase transferperiode nog twee spelers kwijt

Reacties

Ronald Koeman is in de laatste uren van de transfermarkt nog twee spelers kwijtgeraakt. Jean-Clair Todibo verkast op huurbasis naar Benfica terwijl Paris Saint-Germain Rafinha transfervrij overneemt.

Koeman raakt in slotfase transferperiode nog twee spelers kwijt
© Pro Shots

Rafinha kwam niet meer in de plannen van Koeman voor. De middenvelder, die vorig seizoen werd verhuurd aan Celta de Vigo, had nog een contract tot volgend seizoen, maar loopt transfervrij de deur uit. Barcelona ontvangt nog wel drie miljoen euro aan variabelen. Barcelona krijgt eveneens 35 procent bij een mogelijke doorverkoop. De broer van Liverpool-middenvelder Thiago Alcántara tekent een contract tot medio 2023 in Parijs. Eerder verhuurde Barcelona de Braziliaans international aan Internazionale. 

Todibo kwam in de winter van 2019 voor één miljoen euro over van Toulouse, waarna hij in de winter van 2020 voor een half seizoen werd verhuurd aan Schalke 04. Bij Barcelona kwam hij sinds zijn komst niet verder dan vier wedstrijden in La Liga. Todibo is nu al de derde centrale verdediger die door Benfica naar Lissabon wordt gehaald. Eerder kwamen Jan Vertonghen en Nicolás Otamendi over van respectievelijk Tottenham Hotspur en Manchester City.

Van grote transfers kwam het niet meer voor Barcelona op de slotdag van de transfermarkt. Memphis Depay kwam niet meer over van Olympique Lyon terwijl Ousmane Dembélé niet meer verkaste naar Manchester United. Ook de transfer van Eric Garcia van Manchester City naar Barcelona kwam niet meer van de grond. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.