Koeman onder indruk van debutant Dallinga: 'Een echte spits'

Reacties

Thijs Dallinga werd door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor het Nederlands elftal nadat het Ajax-duo Brian Brobbey en Steven Bergwijn afviel. De spits van Toulouse maakt als debutant een goede indruk op de oefenmeester.

Koeman onder indruk van debutant Dallinga: 'Een echte spits'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

'Thijs maakte een goede indruk. Je probeert in zo'n week nieuwe spelers te volgen en te zien hoe ze zich binnen een groep bewegen. Maar ook hoe ze een bal aannemen, hoe ze afwerken en daar ben ik zeer tevreden over. Ik vond dat je in een aantal momenten zag dat het een echte spits is, in zijn bewegen en afronden', sprak Koeman op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Ierland van zaterdag.

Dallinga is naast Cody Gakpo, Donyell Malen, Xavi Simons, Wout Weghorst en Calvin Stengs een van de zes aanvallers in de selectie van het Nederlands elftal. De 23-jarige spits van Toulouse staat mogelijk aan de vooravond van zijn debuut in Oranje. De carrière van de Groninger gaat als een komeet sinds zijn overstap naar de Ligue 1. Anderhalf jaar geleden was de spits nog speler van Excelsior.

Koeman kreeg vrijdag overigens een nieuwe domper te verwerken in zijn selectie. Lutsharel Geertruida viel als zesde verdediger af met een blessure die hij donderdag op de training had opgelopen. De Rotterdammer heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal inmiddels verlaten.

Dit kan Brian Brobbey leren van Thijs Dallinga
EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.