Doek valt voor verdediger nummer zes: Geertruida haakt af bij Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman kan in deze interlandperiode ook geen beroep doen op Feyenoorder Lutsharel Geertruida. Hij is de volgende speler die afvalt met een blessure. Koeman roept geen vervanger op voor Geertruida.

Doek valt voor verdediger nummer zes: Geertruida haakt af bij Oranje
© Pro Shots

Geertruida liep donderdag tijdens de training een blessure op, vrijdagochtend werd na medisch onderzoek vastgesteld dat de verdediger de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar niet ging halen. Geertruida heeft het trainingskamp van Oranje inmiddels verlaten, waardoor de spelersgroep van Koeman nog maar uit 22 man bestaat.

Het is een volgende klap voor de bondscoach, die eerder deze interlandperiode al Jeremie Frimpong weg zag vallen met een blessure. Daarvoor haakten met Matthijs de Ligt, Sven Botman, Micky van de Ven en Nathan Aké al vier verdedigers af, met Geertruida erbij komt het aantal afwezige verdedigers op zes te staan. Dit is nog exclusief spelers als Jurriën Timber en Tyrell Malacia, die al langer afwezig zijn.

Met Jorrel Hato en Jordan Teze riep Koeman eerder al twee extra verdedigers op. Teze voegde zich bij Oranje na het wegvallen van Frimpong, Hato werd daarvoor al bij de selectie gehaald. Ook in de voorste linie volgden er afmeldingen. Brian Brobbey en Steven Bergwijn waren niet fit genoeg, waardoor Thijs Dallinga bij de selectie werd gehaald. Op het middenveld ontbreekt belangrijke schakel Frenkie de Jong. Oranje kan in deze interlandperiode een EK-ticket veiligstellen.

DE VOLLEDIGE SELECTIE:

Doelmannen: Mark Flekken, Justin Bijlow, Bart Verbruggen.
Verdedigers: Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Quilindschy Hartman, Jorrel Hato, Jordan Teze, Stefan de Vrij.
Middenvelders: Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Joey Veerman, Jerdy Schouten, Mats Wieffer.
Aanvallers: Thijs Dallinga, Cody Gakpo, Donyell Malen, Xavi Simons, Wout Weghorst, Calvin Stengs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.