Koeman roemt Xavi Simons: 'Blij dat we zo'n speler in Oranje hebben'

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman wrijft zich in zijn handen met de aanwezigheid van Xavi Simons bij het Nederlands elftal. De twintigjarige aanvaller maakt dit seizoen furore bij RB Leipzig en heeft volgens de oefenmeester een grote toekomst voor zich.

Koeman roemt Xavi Simons: 'Blij dat we zo'n speler in Oranje hebben'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Xavi Simons maakte afgelopen zomer de overstap naar de Bundesliga en in Duitsland is hij al een aantal wedstrijden bepalend geweest. Zo scoorde de international ook in de Champions League. In het Oranjeshirt staat de aanvaller nog droog.

'Natuurlijk wil iedereen doelpunten maken, maar hij ontwikkelt zich fantastisch. Dat doet hij bij zijn club. Dat is mooi om te zien, want het geeft aan dat hij een grote toekomst heeft', zegt Koeman op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Ierland van zaterdag over het feit dat Simons nog niet heeft gescoord in de nationale ploeg.

Van een contrast tussen zijn prestaties bij de club en de nationale ploeg wil Koeman ook niets weten. 'Ik ben het er niet mee eens dat hij bij Oranje minder is. Natuurlijk heeft hij mindere momenten gehad, maar ik ben heel blij dat we zo'n speler in ons Nederlands elftal hebben.'

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.