Oranje-plan met Hato valt in het water door blessures

Reacties

Ajax-verdediger Jorrel Hato maakt tot nu toe een goede indruk op bondscoach Ronald Koeman. Dit vertelde hij tijdens het persmoment richting de wedstrijd tegen Ierland. Hato werd door de vele blessures achterin bij de selectie gehaald.

Oranje-plan met Hato valt in het water door blessures
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Eerder was al bekend dat Matthijs de Ligt en Sven Botman zouden afhaken voor Oranje, daar kwamen richting de interlandperiode in november nog spelers als Nathan Aké, Micky van de Ven en Lutsharel Geertruida bij. Daardoor viel een plannetje van Koeman in het water. 'De planning met Hato was om misschien na de wedstrijd tegen Ierland ervoor te kiezen dat hij terug zou gaan naar Jong Oranje om te spelen tegen Jong Zweden. Maar hij blijft bij ons', is Koeman duidelijk.

Koeman probeert iets positiefs te halen uit het feit dat er zoveel geblesseerden zijn bij Oranje. 'Ik kan nu door de vele afwezigen wel heel veel andere spelers zien', doelt hij op onder anderen Hato. 'Hij maakt een heel goede indruk. Het is een jongen van zeventien die heel volwassen is, in zijn voetbal en zijn gedrag. Ik ben meer dan tevreden.'

De mening van Koeman over Hato werd versterkt, omdat de jongeling bij Ajax niet in een makkelijke periode zit. 'Ik heb met hem gesproken. Je wilt graag dat jonge jongens zich aan de hand van ervaren spelers ontwikkelen. Hij zit in een situatie bij een club waar heel veel gebeurt en waar slechte resultaten behaald worden. Dat is moeilijk voor een jonge speler. Die ervaren speler heeft hij niet naast zich en dan zijn er ook nog heel veel buitenlandse jongens. Dan is het extra moeilijk en dus knap dat hij zich goed staande houdt, dat bewijst wel dat hij een heel groot talent is.'

Koeman bevestigde vervolgens dat Hato in ieder geval niet gaat starten tegen Ierland. Naast aanvoerder Virgil van Dijk blijven dan Daley Blind, Jordan Teze en Stefan de Vrij over als logische kandidaten in het centrum.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.