Koeman neemt het op voor Messi na rode kaart: 'Ik begrijp het wel'

Reacties

Ronald Koeman wilde Lionel Messi niet veroordelen na diens rode kaart in de finale om de Spaanse Super Sup tegen Athletic de Bilbao. De trainer van Barcelona vindt dat zijn ploeg ondanks het mislopen van de eerste prijs nog steeds op de goede weg is.

Koeman neemt het op voor Messi na rode kaart: 'Ik begrijp het wel'
© Pro Shots

Barça ging zondagavond na verlenging onderuit tegen de Baskische bekerfinalist (de finale moet nog worden gespeeld). Vlak voor het einde van de wedstrijd liet Messi zijn frustratie de vrije loop. Het leverde de Argentijnse superster zijn allereerste rode kaart in het shirt van Barcelona op. Koeman nam hem na afloop niks kwalijk.

'Ik begrijp Messi wel. Ik weet niet hoeveel overtredingen ze tegen hem hebben gemaakt. Hij kon geen acties maken. Of ik hem vergeef? Ik moet het incident nog terugkijken', zei Koeman na afloop van de verloren finale. Over de arbitrage hield de oud-international zich wijselijk op de vlakte. 'Het is beter als ik niks zeg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koeman had geen twijfels over het opstellen van Messi, die de halve finale tegen Real Sociedad nog miste door een blessure. 'Na zoveel jaar weet hij wel wanneer hij wel en niet kan spelen', verklaarde de voormalig bondscoach de basisplaats van de Argentijn. 'Hij besloot dat hij kon spelen, daarbij wil ik het laten.'

Koeman had in aanloop naar de finale gezegd dat het winnen van een prijs goed zou zijn voor de ontwikkeling van het team. 'Maar dit is geen stap terug', reageerde de trainer van Barcelona, dat vorig seizoen overal naast greep. 'Een prijs laat zien dat je op de goede weg bent. Maar wij zullen dat nog steeds laten zien', zei hij strijdvaardig.

Bekijk hier de reactie van Ronald Koeman
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.