Koeman looft Piqué na keiharde confrontatie met Griezmann

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman is zaterdag op het persmoment voor de competitiewedstrijd tegen Cádiz ingegaan op de woordenwisseling tussen Antoine Griezmann en Gerard Piqué. De twee kregen het met elkaar aan de stok tijdens de Champions League-confrontatie met Paris Saint-Germain (1-4 nederlaag).

Koeman looft Piqué na keiharde confrontatie met Griezmann
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Cádiz
Cádiz

Barça had het behoorlijk moeilijk met de Fransen en vlak voor rust schoot Piqué uit zijn slof. Zonder publiek in het stadion was de woede-uitbarsting van de Spaanse mandekker goed te horen en Spaanse media waren gretig om het te notuleren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel de krachttermen niet goed te praten zijn, vond Koeman het niet erg dat Piqué zijn teamgenoten een verbale schop onder de kont gaf. 'Tijdens een wedstrijd zijn er veel emoties en zijn er natuurlijk dingen die niet geaccepteerd worden. Maar het is goed dat er mensen zoals Piqué zijn in dit team. Je moet laten zien dat je trots bent op het feit dat je speelt voor Barcelona, we moeten laten zien wat we kunnen, ons verbeteren en weer wedstrijden gaan winnen.'

Tegen Cádiz krijgen de spelers van Barça een volgende kans. De groep is hersteld na de dreun die PSG uitdeelde, zag Koeman. 'Tijdens de eerste trainingssessie op vrijdag merkte je dat de sfeer in de groep wat minder goed was. Dat is prima, want zo'n nederlaag hakt er nou eenmaal in. Maar ik heb ze zaterdag weer als vanouds zien spelen.'

Barça is op dit moment nog actief op drie fronten, hoewel een Champions League-exit in de lijn der verwachtingen ligt na de ruime nederlaag. In het Spaanse bekertoernooi moet Barça in de achtervolging tijdens het tweeluik met Sevilla, de eerste wedstrijd ging met 0-2 verloren. In La Liga leek de titelstrijd een gelopen race, maar nadat het ongenaakbaar geachte Atlético Madrid meerdere punten heeft verspeeld, wordt de slotfase van de competitie toch nog spannend.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.