Koeman 'ligt niet wakker' van onderzoek naar uitspraken

De aanklager betaald voetbal start een vooronderzoek naar de uitlatingen van Erwin Koeman. De trainer van RKC Waalwijk uitte na de 2-1 nederlaag tegen PSV van zondag stevige kritiek op scheidsrechter Ed Janssen.

Koeman 'ligt niet wakker' van onderzoek naar uitspraken

RKC ging in Eindhoven ten onder mede door een rode kaart (twee keer geel) voor Sander Duits in de 85ste minuut. Vier minuten daarna maakte Jürgen Locadia de winnende treffer voor PSV, tot grote woede van Koeman.

De coach van RKC noemde de rode kaart van Duits 'schandalig' en vroeg zich openlijk af of Janssen voor dezelfde overtreding ook een tweede gele kaart aan een PSV'er zou hebben getoond. Daarbij nam hij onder meer het woord 'klassenjustitie' in de mond. Die uitspraken komen Koeman mogelijk duur te staan. De aanklager betaald voetbal heeft de trainer om een verklaring voor zijn gedrag gevraagd. Koeman heeft tot maandag 12.00 uur om een reactie te geven.

Koeman laat weten niet inhoudelijk op de zaak in te willen gaan. 'De KNVB moet doen wat ze denken dat ze moeten doen, ik lig er niet wakker van', aldus de oefenmeester tegen Voetbal International. 'Ik heb geen zin om er nog een keer commentaar op te geven, mijn mening over de scheidsrechter is volgens mij wel duidelijk (Koeman vindt dat arbiters met teveel instructies worden opgezadeld en daardoor niet in de geest van de wedstrijd kunnen fluiten, red.)'

De RKC-trainer liet verder weten op een later moment wel met een reactie te willen komen. 'Volgende week zal ik er uitgebreid op terugkomen, voor nu is alles er wel over gezegd en geschreven. Maar ik zie de uitspraak van de KNVB met vertrouwen tegemoet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen