Koeman heeft Rakitic niet nodig: terugkeer naar Sevilla kwestie van tijd

Reacties

Sevilla staat op het punt om de terugkeer van Ivan Rakitic af te ronden. Volgens verschillende gerenommeerde Spaanse media wordt de middenvelder deze maandag medisch gekeurd bij de club die hij zes jaar geleden nog verruilde voor een avontuur bij Barcelona.

Koeman heeft Rakitic niet nodig: terugkeer naar Sevilla kwestie van tijd
© Pro Shots

De 32-jarige Rakitic stond al geruime tijd op de nominatie om te vertrekken bij Barcelona, maar maakte duidelijk dat hij zich niet zomaar overal naartoe zou laten sturen. De Kroatische middenvelder had zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Sevilla, de stad waar zijn vrouw vandaan komt, en krijgt zijn zin. Bij de Europa League-winnaar moet hij de opvolger worden van de vertrokken Éver Banega.

Rakitic heeft bij Barcelona nog een eenjarig contract, maar volgens de Spaanse berichtgeving hoeft Sevilla maar een minimale transfersom op tafel te leggen. De middenvelder komt niet in de plannen van Ronald Koeman voor en Barcelona is al blij dat het Rakitic van de loonlijst kan schrappen. De Catalanen laten hem daarom voor een schijntje gaan.

Rakitic speelde in zes jaar tijd 310 wedstrijden voor Barcelona en won onder meer vier landstitels, vier Spaanse bekers en een keer de Champions League. Tussen 2011 en 2014 verzamelde hij al 149 duels in het shirt van Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.