Koeman en Barça weerstaan met tien man storm in Vigo en blijven foutloos

Barcelona heeft ook de tweede officiële wedstrijd onder trainer Ronald Koeman winnend afgesloten. In tegenstelling tot het debuut van Koeman tegen Villarreal (4-0 winst) ging het op bezoek bij Celta de Vigo een stuk lastiger. Barça speelde meer dan de helft van de wedstrijd met een man minder.

Celta de Vigo
0 - 3
Barcelona
Barcelona

Al in de 42ste minuut moest Clément Lenglet de kleedkamer opzoeken, nadat hij zijn tweede kaart had ontvangen. De Franse verdediger ving tegenstander Denis Suárez op met zijn arm en moest dat dus bekopen met een rode kaart. Op dat moment stond Barça al wel op een 0-1 voorsprong, via wonderkind Ansu Fati. De zeventienjarige aanvaller werd onlangs definitief bij de wedstrijdselectie gehaald en tegen Celta maakte hij alweer zijn tiende goal in La Liga. Fati nam de bal geweldig mee langs verdediger Joseph Aidoo en rondde vervolgens mooi af.

Na de rode kaart kreeg Barça het uiteraard moeilijker in Vigo, maar de klasse van Lionel Messi gaf uiteindelijk de doorslag in de tweede helft. De Argentijn dribbelde zich behendig een weg door het strafschopgebied van Celta en zijn lage voorzet werd uiteindelijk door Lucas Olaza achter zijn eigen doelman gewerkt: 0-2. Met die tussenstand kon Koeman iets meer achteroverleunen, maar Celta kreeg nog behoorlijk wat kansen op de aansluitingstreffer. Die viel echter niet, waardoor Barça ook zijn tweede duel in de Spaanse competitie afsloot zonder tegendoelpunt. In de laatste seconden van de wedstrijd werd het zelfs nog 0-3, Sergi Roberto ramde binnen uit de rebound. Eerder leek Barça ook al op 0-3 te komen, maar een goal van Messi werd afgekeurd wegens buitenspel.

Door de winstpartij treedt Koeman in de voetsporen van enkele Nederlandse voorgangers: ook Johan Cruijff en Louis van Gaal wonnen als trainer van Barça hun eerste twee duels in La Liga. Barcelona en Koeman kunnen niet te lang stilstaan bij dit resultaat, want komende zondag wacht alweer de volgende clash in La Liga: thuis tegen het Sevilla van Luuk de Jong.

Fati als Messi-erfgenaam en de onverslijtbare Ribéry
Sevilla
Sevilla
1 - 0
Levante
Levante

Eerder op de donderdagavond ontsnapte Sevilla aan puntenverlies tegen Levante. Met Luuk de Jong als basisspeler kon de thuisclub geen potten breken, pas in de laatste minuten van de wedstrijd werd er gescoord. Youssef En-Nesyri, die De Jong twintig minuten voor tijd verving, scoorde met het hoofd op aangeven van Jesús Navas. Die goal maakte coach Julen Lopetegui overigens niet mee, hij werd weggestuurd door de scheidsrechter van dienst. Dit betekent dat Lopetegui waarschijnlijk de komende wedstrijd van Sevilla mist door een schorsing, tegen het Barça van Ronald Koeman.