Koeman: 'Dit is het moment om te laten zien dat wij kampioen kunnen worden'

Reacties

Ronald Koeman heeft op zijn persconferentie vooruitgeblikt op het cruciale competitieduel met Getafe van donderdagavond. Uiteraard ging het ook over de ontwikkelingen rond de Super League.

Koeman: 'Dit is het moment om te laten zien dat wij kampioen kunnen worden'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 2
Getafe
Getafe

Barcelona en Real Madrid hebben zich momenteel als enige twee overgebleven clubs niet uitgesproken over hun deelname aan de Super League. Negen teams trokken zich terug, terwijl Juventus in een statement juist uitsprak nog steeds te geloven in het project.

Uiteraard begon de persconferentie van Koeman met een vragenvuur over het standpunt van Barcelona, het bracht de oefenmeester in een ongemakkelijke situatie. 'Ik heb gisteren met de voorzitter gesproken en hij heeft me zijn standpunt uitgelegd. Het verandert allemaal zo snel, dat het voor mij onhandig is om me erover uit te spreken. Ik wil wat het beste is voor de club', reageerde de Nederlander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben niet de woordvoerder over dit onderwerp, dat is de voorzitter. Ik wil er verder niet al te veel over kwijt, maar ik ben het eens met de tweet van Gerard Piqué', voegde Koeman nog wel toe. De verdediger sprak zich dinsdag al uit op social media middels de woorden: 'Voetbal is van de fans, vandaag meer dan ooit.'

Vervolgens werd er overgeschakeld naar de sportieve ontwikkelingen. Barcelona won zaterdag met de Copa del Rey zijn eerste prijs onder Koeman. Donderdag wacht met de thuiswedstrijd tegen Getafe een belangrijke horde in de Spaanse titelrace. Bij een zege slinkt het gat met de huidige koploper Atlético Madrid tot twee punten.

'De druk om kampioen te worden is er altijd bij Barcelona. Je moet winnen en strijden om de prijzen. We hadden een enorme achterstand en nu is het moment gekomen om te laten zien dat we kampioen kunnen worden', zei Koeman. De trainer is niet bang dat alle Super League-perikelen zijn spelers afleiden van die missie, zoals Thomas Tuchel eerder merkte bij Chelsea. 'Daar ben ik het niet mee eens. De spelers willen prijzen winnen, ik heb geen enkele twijfel over mijn spelers.'

Deze week in de VI een uitgebreid met interview met Ronald Koeman. Het verhaal is ook te lezen op VI PRO

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.