Koeman denkt weer voorzichtig aan kampioenschap met Barcelona

Ronald Koeman was woensdagavond zeer te spreken over het optreden van Barcelona tegen Real Sociedad. De Catalanen versloegen de medekoploper van La Liga door goals van Jordi Alba en Frenkie de Jong en maakten zo een sprong op de ranglijst. Koeman had het na afloop zelfs even over de titelstrijd.

Barcelona
Barcelona
2 - 1
Real Sociedad

Koeman kon de zege op Sociedad erg goed gebruiken na de teleurstellingen van de afgelopen weken. 'En we verdienden het ook. Het is lastig om nederlagen te accepteren, maar het team reageerde nu goed. In de tweede helft hadden we had lastig en kreeg Sociedad meer kansen. Ze staan niet voor niets bovenaan. Maar in de eerste helft waren wij fantastisch. We hadden vaker moeten scoren. Het was een open wedstrijd. De 1-1 was belangrijk, want we verdienden het niet om op achterstand te staan.'

Vooral de mentaliteit van Barcelona sprak Koeman aan. 'Dit was overduidelijk de beste eerste helft van het seizoen. We waren sterk aan de bal en zetten goed druk. Met deze instelling komen we er wel. En ja, dan kun je best weer over de titel gaan denken. Er kan nog veel gebeuren en we hebben veel zelf in de hand.' Barça heeft nu zes punten minder dan koploper Atlético Madrid, dat ook een wedstrijd tegoed heeft.

De trainer van Barcelona koos voor een erg jong centraal duo. Ronald Araujo stond naast Óscar Mingueza. Beide verdedigers zijn pas 21 jaar, maar maakten een goede indruk. 'Dat komt omdat ze echte Barcelona-spelers zijn', zei Koeman tijdens de persconferentie na de wedstrijd. Clément Lenglet viel in de tweede helft nog wel in. 'Araujo en Mingueza weten hoe ze moeten omgaan met de druk. Ze hebben hun kwaliteiten getoond en gaan een mooie toekomst tegemoet.'

Ook de keuze voor Pedri op het middenveld pakte goed uit. 'Afhankelijk van de tegenstander kijk ik naar de formatie. Soms heb je maar één controleur nodig met daarvoor Pedri en Frenkie de Jong. In het hedendaagse voetbal speel je niet meer in één systeem dat altijd vaststaat.'