Koele Ibrahimovic schiet PSG naar koppositie

Paris Saint-Germain mag zich in ieder geval tot zaterdagmiddag koploper van de Ligue 1 noemen. Zlatan Ibrahimovic bezorgde de regerend kampioen een overwinning op Lorient (3-1).

Met rechtsback Gregory van der Wiel in de basis kende PSG een bliksemstart, want al na vier minuten stond de ploeg van trainer Laurent Blanc op voorsprong in het eigen Parc des Princes. Ibrahimovic verdiende een strafschop, die hij zelf benutte. Met een fantastische hakbal verzorgde hij ook bijna een assist, maar Ezequiel Lavezzi schoot in het zijnet.

Lang bleef het 1-0, maar halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers via Jordan Ayew verrassend op gelijke hoogte. Van buiten het strafschopgebied schoot de voormalige speler van Olympique Marseille binnen. Maar PSG ontsnapte aan puntenverlies, want acht minuten voor tijd benutte Ibrahimovic heel koel zijn tweede penalty van de wedstrijd.

In de extra speeltijd completeerde Ibrahimovic na goed voorbereidend werk van Marco Verratti zijn hattrick, waardoor de overwinning definitief binnen was. Paris Saint-Germain heeft door de zege 59 punten uit dertig duels, maar Olympique Lyonnais kan de koppositie zaterdag weer overnemen.