KNVB meldt drukste winterse transferperiode ooit in Nederland

Reacties

De coronacrisis zorgde wereldwijd voor een rustige transfermaand, maar in Nederland was het juist bijzonder druk. De KNVB maakt bekend dat er in januari liefst 169 wintertransfers zijn afgerond. Nog nooit eerder was het zo bedrijvig in januari, meldt de Nederlandse voetbalbond.

KNVB meldt drukste winterse transferperiode ooit in Nederland
© Pro Shots

Met name van Nederland naar het buitenland waren er veel overschrijvingen. In de maandag afgelopen transferperiode vonden 61 spelers een nieuwe club in een ander land. Dat is een stijging van dertig procent ten opzichte van vorig seizoen, toen er 47 transfers naar het buitenland waren. Binnen Nederland waren er 52 transfers en er kwamen 56 spelers van een club in het buitenland naar Nederland toe.

De eerste transfer die de KNVB moest verwerken in januari was van Giannis-Foivos Botos, die onder contract staat bij AEK Athene en de rest van dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Go Ahead Eagles. De laatste transfer was van Oussama Idrissi: Ajax huurt hem tot de zomer van Sevilla. In totaal waren er in januari 78 transfers op huurbasis.

Omdat de transfermarkt in een aantal andere landen (zoals bijvoorbeeld Rusland en Zwitserland) nog open is, kunnen spelers van een Nederlandse club nog een transfer maken naar een land waar de markt nog open is. Zo lijkt Quincy Promes nog op weg naar Spartak Moskou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.