De wintertransfers van de topclubs: enorm verschil met vorig jaar

Reacties

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat voetbalclubs de hand op de knip houden in de winterse transferperiode. In de grootste vijf competities van Europa daalden de uitgaven aanzienlijk ten opzichte van januari 2020. In Spanje werd al helemaal 'weinig' uitgegeven.

De wintertransfers van de topclubs: enorm verschil met vorig jaar
© Pro Shots

Premier League
In Engeland gaven clubs ongeveer 85 miljoen euro uit. Hierbij moet wel gelet worden op het feit dat niet iedere clubs even transparant is over de transfersommen en dat het in sommige gevallen gaan om de cijfers uit de media. West Ham United spande de kroon met de aankoop van Saïd Benrahma (foto), die al gehuurd werd van Brentford. Hij kostte ruim 23 miljoen euro. Ook Manchester United (Amad Diallo van Atalanta Bergamo, 21 miljoen) en Aston Villa (Morgan Sanson van Olympique Marseille, 16 miljoen) gaven flink wat geld uit.

La Liga
Opvallend is dat Spaanse clubs deze winter het minste geld uitgaven als we kijken naar de grootste vijf competities. Barcelona en Real Madrid hielden de hand op de knip en dus kwamen de duurste transfers van Real Sociedad (10 miljoen voor Carlos Fernández van Sevilla) en Sevilla (5,5 miljoen voor Alejandro Gómez van Atalanta Bergamo). Als het totaal van ongeveer 21 miljoen euro klopt, dan gaven alle clubs uit La Liga bij elkaar zelfs minder geld uit dan Ajax aan Sébastien Haller besteedde (22,5 miljoen).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A
De Serie A lijkt deze winter net boven de Premier League te eindigen, al is er wel een kanttekening bij de plaatsen. Volgens de schattingen kwamen de Italiaanse clubs ook uit op zo'n 87 miljoen euro. Juventus telde minimaal achttien miljoen euro neer voor Nicolò Rovella, die het seizoen echter afmaakt bij Genoa. De club haalde zelf voor acht miljoen Elia Petrelli uit de Onder-23 van Juventus vandaan en stalde hem bij Reggina. Juve verkocht Manolo Portanova voor zo'n tien miljoen euro aan Genoa en dus spelen beide clubs eigenlijk gewoon quitte. Daarnaast kocht Juve voor acht miljoen Marley Aké van Olympique Marseille, maar Franco Tongya bewandelde voor hetzelfde bedrag de omgekeerde weg. Dit lijkt dus te gaan om een boekhoudkundige ruildeal. Ook Parma en Atalanta gaven meer dan tien miljoen uit.

Bundesliga
Dat de clubs uit de Bundesliga op zo'n 48 miljoen aan uitgaven uitkwamen is te danken aan RB Leipzig, Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. Bayern München en Borussia Dortmund gaven namelijk niets uit. Leipzig kocht Dominik Szoboszlai van zusterclub Red Bull Salzburg en legde daar twintig miljoen voor neer. Peter Bosz versterkte zijn Leverkusen-selectie met Jeremie Frimpong (Celtic, 11 miljoen), Demarai Gray (Leicester City, 2 miljoen) en Timothy Fosu-Mensah (Manchester United, 2 miljoen). Gladbach gaf negen miljoen uit aan middenvelder Kouadio Koné van Toulouse.

Ligue 1
Het lijkt misschien vreemd, maar het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain gaf in januari opnieuw geen cent uit aan nieuwe spelers. Dat deden de Parijzenaren vorige winter ook al niet. In de Ligue 1 zijn eigenlijk maar twee grote aankopen te noteren. AS Monaco nam Krépin Diatta voor twintig miljoen over van Club Brugge en Olympique Marseille deed dus zaken met Juventus. Tongya kostte de club acht miljoen euro en Marley Aké bewandelde voor hetzelfde bedrag de omgekeerde weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bedragen in miljoenen euro's.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.