Ajax met recordtransfer Haller bijna dé Big Spender van januari

Reacties

Door de gevolgen van de coronacrisis was het qua transfers vrij rustig in januari, maar Ajax zorgde met de komst van Sébastien Haller toch voor flink wat vuurwerk. De Amsterdammers werden met hun recordtransfer zelfs bijna dé Big Spender van de winterse transferperiode.

Ajax met recordtransfer Haller bijna dé Big Spender van januari
© Pro Shots

Ajax telde liefst 22,5 miljoen euro neer voor Haller, die met deze transfersom lange tijd de duurste speler van de transferwindow was. Hij werd enkel nog gepasseerd door zijn voormalige ploeggenoot Saïd Benrahma. West Ham United gebruikte zijn Haller-miljoenen om de optie tot koop die in het huurcontract van Benrahma stond te lichten. Dat kostte de club naar verluidt 23,1 miljoen euro.

In januari werden er slechts vijf transfers van twintig miljoen euro of meer afgerond. Naast Benrahma en Haller vertrokken ook Amad Diallo (21 miljoen, van Atalanta Bergamo naar Manchester United), Dominik Szoboszlai (20 miljoen, van Red Bull Salzburg naar RB Leipzig) en Krépin Diatta (20 miljoen, van Club Brugge naar AS Monaco) vorige maand voor veel geld.

Naam: Van: Naar: Bedrag:
01. Saïd Benrahma Brentford West Ham United 23.1 miljoen
02. Sébastien Haller West Ham United Ajax 22.5 miljoen
03. Amad Diallo Atalanta Bergamo Man Utd 21 miljoen
04. Dominik Szoboszlai Red Bull Salzburg RB Leipzig 20 miljoen
04. Krépin Diatta Club Brugge AS Monaco 20 miljoen

Door een trucje met de boekhouding zou Juventus kunnen worden gezien als de club die in januari het meeste geld uitgaf. De Italiaanse kampioen telde minimaal achttien miljoen euro neer voor Nicolò Rovella, die het seizoen echter afmaakt bij Genoa, en betaalde acht miljoen euro voor Marley Aké. Franco Tongya ging echter voor hetzelfde bedrag naar Olympique Marseille en dus lijkt dit gewoon een ruildeal te zijn geweest.

Dat een Nederlandse club in de topdrie van clubs met meeste transferuitgaven is beland, is vrij uniek. De financiële achterstand van clubs uit de Eredivisie op clubs uit de grootste Europese competities is groot, maar de coronasores laat duidelijke sporen na. Zo werden er opvallend veel huurdeals gesloten. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.