Geen tweede Haaland-scenario: Leipzig wint strijd om gewild toptalent

Reacties

RB Leipzig heeft de strijd om Dominik Szoboszlai gewonnen. Het twintigjarige Hongaars toptalent tekent een contract voor 4,5 jaar bij de Bundesliga-club, waar hij zodoende tot 2025 vastligt. Hij maakt aankomende winter al de overstap.

Geen tweede Haaland-scenario: Leipzig wint strijd om gewild toptalent
© Pro Shots

Zo'n beetje de gehele Europese top zat achter Szoboszlai aan. Arsenal, Bayern München, Real Madrid: het waren allemaal clubs die in de afgelopen maanden in verband werden gebracht met het nieuwe pareltje van Red Bull Salzburg. Het is echter RB Leipzig dat het Hongaarse toptalent binnen de 'Red Bull-familie' houdt.

Daarmee voorkomt de huidige nummer drie van de Bundesliga een scenario zoals dat van Erling Haaland. De Noorse topschutter vertrok niet naar Leipzig maar naar concurrent Borussia Dortmund. Iets wat ze in Leipzig met Szoboszlai ten koste van alles wilden voorkomen. Met de transfer zou om en nabij de twintig miljoen euro gemoeid zijn, vijf miljoen euro minder dan de afkoopsom die in het contract van de twaalfvoudig Hongaars international stond.

RB Salzburg en RB Leipzig deden al talloze keren zaken met elkaar. Zo kwam in 2016 Naby Keïta voor bijna dertig miljoen over vanuit Oostenrijk en ook Amadou Haidara, Dayot Upamecano, Konrad Laimer en Péter Gulácsi maakten ooit de overstap van de Oostenrijkse Bundesliga naar de Duitse Bundesliga.

'Ik ben erg blij met de overstap naar RB Leipzig, een van de beste teams van de Bundesliga. Ze presteren ook sensationeel in de Champions League en deze stap past dan ook perfect bij mijn ontwikkeling. Ik tref een topcoach (Julian Nagelsmann, red.) en een ambitieus en jong team', zo uit de Hongaar zijn tevredenheid over zijn nieuwe stap. Ook directeur Oliver Mintzlaff is in zijn nopjes: 'Met Dominik hebben we ons team in deze financieel zware tijden kunnen versterken. Door onze plaatsing voor de achtste finales van de Champions League kregen we extra inkomsten waarvan we het belangrijk vonden deze direct in het team te investeren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.