KNVB helpt VAR uit de brand met speciale buitenspeltechnologie

Reacties

De Nederlandse arbitrage krijgt in het komende seizoen extra hulp. In het betaalde voetbal gaat worden gewerkt met speciale buitenspeltechnologie, die we al kennen uit de Champions League.

KNVB helpt VAR uit de brand met speciale buitenspeltechnologie
© Pro Shots

Rond buitenspelsituaties was er de voorbije twee seizoenen ondanks het werken met een VAR nog regelmatig onduidelijkheid. Als de verschillen klein waren, was het lastig uitsluitsel te geven. De KNVB hoopt daar nu een oplossing voor te hebben gevonden.

De software die wordt gebruikt, is ontwikkeld door technologiebedrijf Hawk-Eye. Het systeem is al in gebruik bij onder andere de Champions League. In elk Eredivisie-stadion worden camera's geplaatst ter hoogte van de zestienmeterlijn en vanuit die beelden zullen lijnen worden getrokken om te bepalen of een speler buitenspel staat. Zonder zestienmetercamera's was het lastig uitsluitsel te geven.

Het streven is om de technologie te gebruiken bij de start van het seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De lichten staan pas echt op groen als de apparatuur in ieder stadion geïnstalleerd is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.