Primeur in Nederlands voetbal: KNVB staat vijf wissels toe

Reacties

Ook Nederlandse betaald voetbal clubs mogen komend seizoen vijf wissels per wedstrijd toepassen. Dat heeft de KNVB donderdag bekendgemaakt.

Primeur in Nederlands voetbal: KNVB staat vijf wissels toe
© Pro Shots

De spelregelcommissie van de FIFA, de IFAB, voerde de tijdelijke wijziging in de regels door tijdens de coronastop. Het doel is om de gezondheid van de spelers te waarborgen, nu zij veel wedstrijden in korte tijd moeten spelen in warme weersomstandigheden. Onlangs besloot de IFAB om de mogelijkheid tot vijf wissels te verlengen tot juli 2021. De commissie liet de keuze aan de nationale bonden en de KNVB heeft nu dus bepaald om daar gebruik van te maken.

Ook in Nederland kunnen er komend seizoen daarom vijf spelers per wedstrijd gewisseld worden. Dat geldt voor de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de play-offs om Europees voetbal en om promotie/degradatie en de TOTO KNVB Beker, zo meldt de voetbalbond.

De vijf wissels moeten overigens wel verdeeld worden over drie wisselmomenten. De rust telt daar niet in mee, de verlenging evenmin. In het bekertoernooi of in de play-offs zouden er dus in totaal zes spelers gewisseld kunnen worden per ploeg. Tot nu toe zijn er nog nooit door één team vijf spelers in een officiële Nederlandse wedstrijd gewisseld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.