KNVB maakt programma definitief met 'enkele aanpassingen'

Reacties

De KNVB heeft het conceptprogramma voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie definitief gemaakt. Vanuit Zeist wordt gesproken van 'enkele aanpassingen'.

KNVB maakt programma definitief met 'enkele aanpassingen'
© Pro Shots

'Nadat eerder deze week de conceptcompetitieprogramma’s werden gepresenteerd, konden clubs nog verzoeken tot mogelijke wijzigingen doorgeven. Op basis van enkele aanpassingen in aanvangstijd en -data is nu het definitieve programma beschikbaar', aldus de KNVB op de website.

De voetbalbond loopt tevens al vooruit op mogelijke noodzakelijke wijzigingen in de toekomst. 'Gedurende het seizoen zal een aantal keer worden bekeken of het programma aangepast moet worden om zo beter te kunnen afstemmen op het programma van clubs met Champions League- of Europa League-verplichtingen. Dit gebeurt dit seizoen voor het eerst als begin oktober de UEFA-kwalificatiewedstrijden voor de groepsfase afgerond zijn.'

In de week voor kerst zal het programma vanaf speelronde 22 bekendgemaakt worden. 'Dat de speeldata en -tijden hiervan nog niet bekend zijn, was nodig om met alle honderden verzoeken van clubs en overige betrokkenen het schema rond te krijgen. Buiten de verplichtingen van clubs die Europees spelen, wordt bij de invulling van speelronde 22 tot en met 34 ook rekening gehouden met clubs die nog in de TOTO KNVB Beker actief zijn', zo legt de KNVB uit.

FC Groningen liet al weten niet blij te zijn met het programma voor het seizoen 2020/21. Een van de wijzigingen betreft de noorderlingen, aangezien het thuisduel met Feyenoord op 7 februari is verschoven naar 14.30 uur in de middag. Dat stond aanvankelijk op het menu voor 12.15 uur.

Bekijk hier het competitieprogramma voor de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.