KNVB bevestigt: alle toppers in 2021, januari-menu om van te smullen

Reacties

De KNVB heeft de topduels in de Eredivisie gepland in de tweede seizoenshelft. Dat is bevestigd nu het conceptprogramma voor het Eredivisie-seizoen 2020/21 is vrijgegeven.

KNVB bevestigt: alle toppers in 2021, januari-menu om van te smullen
© Pro Shots

Het nieuwe seizoen zal starten op 12 september. Duidelijk is dat er dan door de coronagevolgen nog geen sprake is van volle stadions. Omdat dat al veel langer aan te zien komen was, opperde Ajax-directeur Edwin van der Sar de topwedstrijden en beladen derby's in de tweede seizoenshelft te spelen.

De KNVB liet al snel doorschemeren dat zeker te zien zitten en met hetzelfde plan te lopen. Daar is nu dus een klap op gegeven.

De eerste seizoenshelft eindigt op woensdag 23 december. Na een korte winterstop wordt er hervat op 9 januari. De genoemde topduels zullen dan in 2021 plaatshebben. Van de toppers uit de laatste speelronden zijn de data nog niet vastgesteld. Die speeldata en tijdstippen worden pas eind december gecommuniceerd.

'We zijn er uiteindelijk in geslaagd om alle topduels, tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV, zo laat mogelijk in te plannen, wanneer we hopelijk weer in volle stadions kunnen spelen', zo laat manager competitiezaken Jan Bluyssen namens de KNVB weten. 'Daarnaast hebben we voorafgaand aan het plannen aan alle clubs gevraagd tegen welke twee tegenstanders ze graag zo laat mogelijk zouden willen spelen. Alle wensen van de clubs in de Eredivisie hebben we kunnen inwilligen.'

Ook met de derby's is rekening gehouden. Zo worden SC Heerenveen-FC Groningen (speelronde 23), FC Groningen-SC Heerenveen (speelronde 29), Fortuna Sittard-VVV-Venlo (30 januari), VVV-Venlo-Fortuna Sittard (speelronde 26), FC Groningen-FC Emmen (speelronde 26), FC Emmen-FC Groningen (speelronde 32), Heracles-FC Twente (speelronde 24) en FC Twente-Heracles (speelronde 32) ook allemaal in 2021 afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De data van de onderlinge duels van de topvier:

Duel Datum
Ajax-PSV 10-1-2021
PSV-AZ 13-1-2021
Ajax-Feyenoord 17-1-2021
Feyenoord-AZ 24-1-2021
Feyenoord-PSV 31-1-2021
AZ-Ajax 31-1-2021
PSV-Ajax speelronde 24
AZ-Feyenoord speelronde 24
PSV-Feyenoord speelronde 26
AZ-PSV speelronde 27
Ajax-AZ speelronde 30
Feyenoord-Ajax speelronde 32

Bekijk hier het hele conceptprogramma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.