Saillant openingsduel nieuw Eredivisie-seizoen, toppers spelen uitduel

Reacties

Het nieuwe Eredivisie-seizoen wordt op 12 september in gang gezet door FC Utrecht en AZ. Dat staat in het conceptprogramma dat de KNVB woensdag heeft gepresenteerd.

Saillant openingsduel nieuw Eredivisie-seizoen, toppers spelen uitduel
© Pro Shots

De wedstrijd in de Galgenwaard zal worden afgewerkt op een nieuw tijdstip: zaterdagmiddag om 16.30 uur. Het is een openingsduel tussen twee clubs die zich sterk benadeeld voelen door de manier waarop het seizoen 2019/20 is stopgezet. Utrecht greep naast Europees voetbal en de bekerfinale, AZ liep het beste Champions League-ticket mis.

Op 1 augustus staan Utrecht en AZ ook al tegenover elkaar in vriendschappelijk verband. De Eredivisie-ontmoeting van afgelopen seizoen eindigde in 0-3 door doelpunten van Teun Koopmeiners, Oussama Idrissi en Myron Boadu.

De gehele topvijf van het afgelopen seizoen begint de competitie met een uitwedstrijd. Ajax gaat zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam, Feyenoord speelt tegen PEC Zwolle en PSV begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Voor Arjen Robben is dat een speciaal duel met zijn andere oud-werkgever in Nederland. Willem II opent het seizoen in Heerenveen.

Competitieplanner Jan Bluyssen vertelde onlangs op VI PRO hoe het nieuwe tijdstip tot stand is gekomen: 'FOX Sports kwam daarmee, voor hen is het natuurlijk commercieel aantrekkelijk om de wedstrijden zoveel mogelijk te spreiden. De clubs vinden het een interessant voorstel, dus dat gaan we nu onderzoeken.' De uitkomst is dat iedere club het komende seizoen één thuiswedstrijd op dat nieuwe tijdstip speelt.

De eerste speelronde

Datum Tijdstip Wedstrijd
Zaterdag 12 september 16.30 uur FC Utrecht - AZ
Zaterdag 12 september 18.45 uur SC Heerenven - Willem II
Zaterdag 12 september 20.00 uur PEC Zwolle - Feyenoord
Zaterdag 12 september 21.00 uur FC Twente - Fortuna Sittard
Zondag 13 september 12.15 uur FC Emmen - VVV-Venlo
Zondag 13 september 14.30 uur Heracles Almelo - ADO Den Haag
Zondag 13 september 14.30 uur Sparta Rotterdam - Ajax
Zondag 13 september 16.45 uur FC Groningen - PSV
Zondag 13 september 16.45 uur RKC Waalwijk - Vitesse

Bekijk hier het hele conceptprogramma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.