KNVB gaat strijd aan met Marokko: Ihattaren in voorselectie Jong Oranje

Reacties

Mo Ihattaren is door bondscoach Erwin van de Looi voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Vorige week werd het PSV-talent al opgenomen in de voorselectie van Marokko. Zelf liet de aanvallende middenvelder weten voorlopig niet van plan te zijn een definitieve keuze te maken.

KNVB gaat strijd aan met Marokko: Ihattaren in voorselectie Jong Oranje

De zeventienjarige Ihattaren geldt als het grootste talent van PSV en krijgt al regelmatig speeltijd van trainer Mark van Bommel. Tot nu toe kwam de spelmaker uit voor de Nederlandse jeugdteams, maar de Marokkaanse bond hoopt hem te overtuigen tot een keuze voor Marokko en reserveerde voor hem een plek in de voorselectie. Van de Looi heeft nu hetzelfde gedaan, maar dan voor Jong Oranje.

Myron Boadu is naast Mo Ihattaren de andere debutant in de voorselectie van Jong Oranje.
Myron Boadu is naast Mo Ihattaren de andere debutant in de voorselectie van Jong Oranje.

Overigens is Ihattaren niet de enige debutant op de lijst van Van de Looi. Ook Myron Boadu maakt namelijk deel uit van de voorlopige selectie. De achttienjarige spits is na een seizoen vol blessureleed weer basisspeler bij AZ en wordt beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling.

Jong Oranje speelt op dinsdag 10 september om 19.00 uur een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus. Er wordt gespeeld in het stadion van De Graafschap. Wanneer Ihattaren ervoor kiest om uit te komen voor Jong Oranje, betekent dat niet dat hij alleen nog voor Nederland uit mag komen. Omdat Marokko twee oefeninterlands speelt is een eventuele keuze voor Marokko nu ook nog niet bindend. Van de Looi maakt op vrijdag 30 augustus zijn definitieve selectie bekend.

Voorlopige selectie Jong Oranje

Doel: Kjell Scherpen (Ajax), Jan Hoekstra (FC Groningen), Thijmen Nijhuis (FC Utrecht), Maarten Paes (FC Utrecht), 

Verdediging: Perr Schuurs (Ajax), Kik Pierie (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Justin Hoogma (FC Utrecht), Tyrell Malacia (Feyenoord), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Jordan Teze (PSV), Sherel Floranus (SC Heerenveen), Armando Obispo (Vitesse), Danilho Doekhi (Vitesse)

Middenveld: Dani de Wit (Ajax), Noa Lang (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Ludovit Reis (Barcelona), Azor Matusiwa (FC Groningen), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Mo Ihattaren (PSV), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam)

Aanval: Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Myron Boadu (AZ), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Tahith Chong (Manchester United), Cody Gakpo (PSV), Mitchell van Bergen (SC Heerenveen), Jay-Roy Grot (Vitesse

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Meer M. Ihattaren
Meer over M. Ihattaren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.