KNVB eert Team Kuipers met speciale benoeming

Reacties

Björn Kuipers, Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn door de KNVB beloond voor hun sterke optredens tijdens het EK. De drie zijn op de dag naar de door hen geleide finale benoemd tot bondsridder van de KNVB.

KNVB eert Team Kuipers met speciale benoeming
© Pro Shots

Het trio kreeg de onderscheiding die bij de benoeming hoort maandag bij terugkomst op Schiphol uit handen van bondsvoorzitter Just Spee. Volgens de Nederlandse voetbalbond is Team Kuipers een geweldig uithangbord geweest voor de KNVB en de Nederlandse arbitrage. 'Door hun positieve houding en gedrag, toewijding en inzet zijn zij een voorbeeld voor hun collega- (assistent-)scheidsrechters', stelt de bond onder meer.

Voor Kuipers was het leiden van de EK-finale tussen Italië en Engeland de bekroning van zijn internationale carrière. De 48-jarige arbiter had eerder met zijn trouwe assistenten onder meer de leiding over de Champions League-finale in 2014 tussen Real Madrid en Atlético Madrid. De aanstelling voor de EK-finale was een volgend absoluut hoogtepunt.

Het bondsridderschap is een van de hoogste onderscheidingen binnen de KNVB. Een benoeming tot erelid is het allerhoogste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.