Lampard spreekt van 'betreurenswaardige fout' Kuipers

Reacties

Voor een scheidsrechter is het goed als het niet over hem gaat na een finale. 'Het grootste compliment voor mij is als mensen zich na de wedstrijd afvragen wie er eigenlijk floot', zei Björn Kuipers in een documentaire. Na de EK-finale was het relatief rustig rondom de Nederlandse arbiter. Alleen in Engeland vonden ze dat Kuipers een grote fout maakte.

Lampard spreekt van 'betreurenswaardige fout' Kuipers
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

Het gaat om het moment in de verlenging tussen Jorginho en Jack Grealish. Eerstgenoemde raakte de invaller van Engeland vol op binnenkant van de knie na een duel om de bal. Op de Engelse televisie waren ze het er bijna allemaal over eens: dit had een rode kaart moeten zijn. In dat geval had Engeland nog circa zeven minuten, plus extra tijd, met een man meer op het veld gestaan om alsnog voor de beslissing te zorgen in de EK-finale.

Kuipers hield het bij geel, waar voormalig coach Frank Lampard het absoluut niet mee eens was. 'Dit soort gedrag moet een rode kaart opleveren. Dit is een van de betreurenswaardigste fouten in de finale.' Ook Alan Shearer deelde die mening bij de BBC. 'Het was roekeloos en gevaarlijk voor de tegenstander. Het was overkill en daarom een rode kaart.'

Oud-voetballer Jermaine Jenas vond het een verschrikkelijke overtreding en dus goed voor rood. 'Hij had geluk dat hij op het veld mocht blijven staan. Voor deze actie verdien je gewoon een rode kaart. Jorginho maakte de overtreding met zijn noppen vooruit, een schokkende actie.'

Alleen bij ITV kreeg Kuipers bijval. Voormalig verdediger Lee Dixon vindt dat Grealish zichzelf ook in gevaar bracht met zijn sliding richting de bal. 'Als je naar de grond gaat, loop je het risico om zo geraakt te worden. Het is geen rood voor mij, de scheidsrechter heeft het net bij het juiste eind', doelt Dixon op een donkergele kaart voor Jorginho.

De middenvelder van Italië mocht dus uiteindelijk blijven staan, maar miste in de strafschoppenserie een penalty. Dat bleef echter zonder gevolgen, want na hem miste Bukayo Saka van Engeland de beslissende strafschop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.