Engelsman troeft Kuipers en Makkelie af voor VI’s Scheidsrechter van het EK

Reacties

Björn Kuipers werd de eerste Nederlandse scheidsrechter in de finale van een EK, maar hij grijpt naast de titel VI’s Scheidsrechter van Euro 2020. De Engelse arbiter Michael Oliver krijgt met een 7.33 een hoger rapportcijfer dan Kuipers: 7.13.

Engelsman troeft Kuipers en Makkelie af voor VI’s Scheidsrechter van het EK
© Pro Shots

In Engeland was er direct na de finale de nodige kritiek op Kuipers. BBC-analisten Frank Lampard en Alan Shearer vonden dat Jorginho na een tackle op Jack Grealish een rode kaart had moeten krijgen. In hun ogen werd de middenvelder van Italië met een gele kaart gespaard door Kuipers.

© Pro Shots

Met zijn optreden in Londen wist de scheidsrechter uit Oldenzaal zijn Engelse collega Michael Oliver niet te passeren in de eindstand van VI’s Scheidsrechter van het EK. Oliver floot drie wedstrijden op Euro 2020 en kreeg het eindcijfer 7,33. Het laatste duel van de Engelsman was de kwartfinale tussen Zwitserland en Spanje. De rode kaart die hij toonde aan de Zwitser Remo Freuler leverde hem toen de nodige kritiek op.

Toch legt zowel Kuipers als Danny Makkelie het in de eindklassering af tegen Oliver. Makkelie krijgt een 6,88 en eindigt daarmee als derde in het klassement. De Dordtenaar, die debuteerde op een EK, was bij vier duels de leidsman. Het toekennen van een strafschop aan Engeland in de verlenging van de halve finale tegen Denemarken leverde Makkelie veel kritiek op, met name in het Deense kamp.

Het scheidsrechtersklassement van VI. Arbiters moeten minimaal drie duels gefloten hebben om in deze lijst opgenomen te worden.

Scheidsrechter Land Gemiddelde
1. Michael Oliver Engeland 7,33
2. Björn Kuipers Nederland 7,13
3. Danny Makkelie Nederland 6,88
4. Sergei Karasev Rusland 6,67
Fernando Rapallini Argentinië 6,67
6. Felix Brych Duitsland 6,60
7. Cüneyt Çakır Turkije 6,50
8. Daniele Orsato Italië 6,33
Daniel Siebert Duitsland 6,33
10. Antonio Mateu Lahoz Spanje 6,17
Slavko Vincic Slovenië 6,17
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.