KNVB: 'Duwen Dessers had bestraft moeten worden, rood voor Vriends'

Reacties

Ondanks een kleinere speelronde was er weer genoeg discussie over het optreden van de scheidsrechters en de VAR. Bij FOX Sports werd zoals na elke speelronde door iemand van de KNVB uitleg gegeven over de beslissingen.

KNVB: 'Duwen Dessers had bestraft moeten worden, rood voor Vriends'

Reinold Wiedemeijer schoof aan en hem werd eerst gevraagd naar het moment tussen Danilho Doekhi en Cyriel Dessers tijdens Heracles Almelo - Vitesse. Doekhi werd in de slotfase de gebeten hond omdat hij in de fout leek te gaan bij de late 1-1 van Dessers, maar uit de herhaling bleek dat de spits van Heracles een klein duwtje uitdeelde om in balbezit te komen.

Het blijkt een grijs gebied te zijn in de reglementen, vertelt Wiedemeijer. 'Duwen blijft bij de scheidsrechter, dat is interpretatie.' De late goal had echter afgekeurd moeten worden, volgens de oud-scheidsrechter. 'Wat ik belangrijk vind, Dessers brengt zichzelf door dat duwtje in scoringspositie, dat willen we niet. Wij zullen dit wederom in de groep terug laten komen, want dit is niet gewenst. Het lijkt een klein duwtje, maar het gevolg is een speler in scoringspositie.'

Vriends
Tijdens PEC Zwolle - Sparta Rotterdam ontsnapte Bart Vriends aan een rode kaart. De verdediger van de uitclub raakte zijn tegenstander Thomas Bruns met een spijkerharde tackle. 'Vriends heeft daar de mooiste uitleg bij gegeven', doelde Wiedemeijer op het interview van de mandekker waarin hij aangaf dat hij van geluk mocht spreken dat hij de wedstrijd uit kon spelen.

De vraag is waarom de VAR niet ingreep na de charge. Wiedemeijer had nog geen contact gehad met de videoscheidsrechter, maar zocht wel naar een verklaring. 'De VAR ziet de beelden en hij ziet dat de bal eerst gespeeld wordt. Ik vermoed dat daar een stukje twijfel is ontstaan. Wellicht is het verstandig om tackles die we altijd terug laten komen bij onze bijeenkomsten eens achter elkaar te zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.