Knieproblemen Matavz maken transfer naar Rubin onzeker

Reacties

De transfer van Tim Matavz (25) naar Rubin Kazan is onzeker geworden. Hoewel de overgang van de PSV-spits nog niet van de baan is, kwamen er bij de medische keuring knieproblemen aan het licht. De partijen zoeken nu naar een oplossing.

Knieproblemen Matavz maken transfer naar Rubin onzeker

De nummer elf van de Russische competitie was bereid bijna acht miljoen euro neer te tellen voor de Sloveense spits, die gedurende twee dagen in München een medische keuring onderging.

Bij die medische tests kwamen de knieproblemen aan het licht. De Sloveen bevindt zich in de laatste fase van het herstel van zijn meniscusblessure die hem vier maanden aan de kant hield bij PSV. De aanvaller ontkwam vanwege die blessure destijds ook niet aan een operatie.

Matavz zou bij Rubin de opvolger worden van José Salomón Rondón, die eind vorige week voor twintig miljoen euro naar Zenit Sint-Petersburg vertrok. Doordat de Russische transfermarkt langer open is dan in de meeste andere Europese competities, kon Rubin in de persoon van Matavz nog een vervanger aantrekken. De club is ook nog actief in de Europa League, waarin het Real Betis in de zestiende finale als tegenstander treft.

Voor PSV zou het afketsen een flinke financiële tegenvaller zijn. De Eindhovenaren wilden Matavz eigenlijk niet laten gaan, maar vanwege de hoogte van het bod gingen de Brabanders overstag. 'In de zomer kunnen we zoveel geld waarschijnlijk niet krijgen', legde technisch manager Marcel Brands eerder uit aan Voetbal International.

Matavz  arriveerde in 2011 bij PSV, dat hem destijds overnam van FC Groningen. In zijn eerste twee seizoenen in Eindhoven maakte hij telkens elf competitiedoelpunten. Deze jaargang bleef de teller mede door blessureleed op twee treffers steken. De invalbeurt tegen FC Twente afgelopen zaterdag (3-2 zege) blijkt door de huidige gang van zaken mogelijk toch niet de laatste wedstrijd van de Sloveen in het shirt van de Brabanders.

FC Groningen loopt daardoor wellicht ook een bedrag van 130.000 euro (vanwege een in 2011 bedongen doorverkooppercentage) mis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.