AS Roma heeft zaterdag met Justin Kluivert in de basis een eenvoudige zege geboekt op Parma. Ploeggenoot Cengiz Ünder blonk uit. Internazionale worstelde zich na een bewogen week langs Empoli.

Parma
0 - 2
AS Roma
AS Roma

Kluivert mocht het weer eens als basisspeler laten zien bij Roma, voor de vierde keer deze maand. Ünder was de gevaarlijkste man aan de zijde van de bezoekers. Roma was sterker en Ünder miste de eerste grote mogelijkheid. Vervolgens hield Robin Olsen aan de andere kant een poging van Luca Siligardi uit zijn doel. Kluivert liet zich vlak voor rust nog zien na een pass van Ünder, maar de Nederlander schoot naast.

Vlak voor en vlak na rust werkte Edin Dzeko de bal twee keer over het doel van Parma, maar kort daarna was het wel raak voor Roma. Uit een corner van Ünder kopte Bryan Cristante raak: 0-1. Ünder zette zichzelf daarna ook op het scorebord. Dankzij een overstapje van Kluivert ontving Lorenzo Pellegrini de bal en hij bediende de 21-jarige aanvaller die afrondde: 0-2.

Empoli
Empoli
0 - 1
Internazionale

Basisklant Stefan de Vrij werd bij Internazionale gewoon gesteund door de meegereisde fans. De Milanezen kregen deze week een straf na de racistische uitingen aan het adres van Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. Inter moet het twee thuiswedstrijden stellen zonder supporters en één extra zonder de harde kern. Na de bewogen week had Inter het lastig tegen laagvlieger Empoli. Pas na ruim zeventig minuten brak Keita Baldé de ban. Zijn op het oog zwakke schot na een pass van Sime Vrsaljko was buiten bereik van keeper Ivan Provedel. Daarmee was de zege binnen voor Inter.

Sassuolo
Sassuolo
2 - 6
Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo rekende in de tweede helft helemaal af met Sassuolo. Op de rechterflank zag Hans Hateboer zijn ploeg effectiviteit tonen in de eerste helft. Sassuolo deed aanvankelijk niet veel onder voor de bezoekers, maar keek door goals van Duván Zapata en Alejandro Gómez wel tegen een achterstand aan (0-2). Alfred Duncan bracht de spanning na rust tot twee keer toe terug. Hij zorgde voor 1-2 en na de derde Atalanta-goal van Gianluca Mancini maakte hij er 2-3 van. Sassuolo leek er daarna niet veel zin meer in te hebben en daar maakte invaller Josip Ilicic gebruik van. In een half uur speeltijd maakte de Sloveen een hattrick.

Lazio
Lazio
1 - 1
Torino
Torino

Lazio kwam niet langs het stugge Torino, hoewel de thuisploeg wel sterker was en meer kansen kreeg. De bezoekers uit Turijn kwamen vlak voor rust zelfs op voorsprong toen de bal op de stip ging en Andrea Belotti raak schoot. Francesco Acerbi maakte kort daarvoor hands. Sergej Milinkovic-Savic zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker door de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising te vuren. De wedstrijd kende een verhitte slotfase zonder doelpunten. Lazio moest vijf minuten voor het einde nog met tien man verder toen Adam Marusic een rode kaart kreeg en niet veel later kon ook Soualiho Meïté van Torino inrukken.