Juventus heeft zich zaterdag tegen Sampdoria hersteld van het puntenverlies tegen Atalanta Bergamo van afgelopen woensdag. Cristiano Ronaldo leidde de formatie van Massimiliano Allegri naar een krappe zege op de verrassende nummer vijf van de Serie A, hoewel ook de VAR een bedankje uit Turijn verdiende.

Juventus
2 - 1
Sampdoria
Sampdoria

Juve morste op Tweede Kerstdag pas voor de tweede keer dit seizoen punten in de competitie. Even leek De Oude Dame te verliezen bij Atalanta Bergamo, maar door een treffer van Cristiano Ronaldo eindigde het alsnog in 2-2. De Portugees viel toen in en stond tegen Sampdoria in de basis. Ronaldo was direct succesvol, want in de tweede minuut was het al raak. De aanvaller nam een lange pass van Paulo Dybala aan, kapte naar binnen en schoot raak. Het keeperswerk van Emil Audero was overigens niet bepaald overtuigend.

Een droomstart voor Juventus, dat later in de eerste helft bijna op 2-0 kwam via Dybala. De aanvaller kreeg de bal van Giorgio Chiellini, maar schoot net naast het doel. Vervolgens kreeg Sampdoria een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Emre Can wilde de bal uit een corner wegkoppen, maar kreeg de bal ietwat ongelukkig tegen zijn bovenarm. Scheidsrechter Paolo Valeri wees na het bekijken van de beelden naar de stip en Fabio Quagliarella schoot raak, waardoor de spits al negen Serie A-duels op rij scoorde.

De thuisploeg zette daarna aan om opnieuw op voorsprong te komen. Voor rust was Blaise Matuidi al dicht bij een treffer. Via Ronaldo kwam de bal terecht bij Alex Sandro, die voorzette op de Fransman. Zijn kopbal was echter niet scherp genoeg en Mario Mandzukic kon er daarna niet meer bij. Na rust testte Ronaldo keeper Audero met een hard schot, die via de handen van de doelman tegen de lat kwam.

Alsof arbiter Valeri vond dat hij iets had goed te maken met Juventus ging de bal even later ook voor de thuisploeg op de stip. Vergelijkbaar als in de eerste helft kreeg nu Gian Marco Ferrari de bal uit een corner tegen zijn arm. Valeri bekeek de beelden nog, maar bleef bij zijn besluit. Ronaldo legde aan en schoot hard door het midden raak, waardoor hij met veertien treffers alleen aan kop gaat in het topscorersklassement van de Serie A.

Zo leek alles goed te komen voor Juventus, tot Sampdoria-invaller Riccardo Sapponara de bal in de extra tijd van afstand op schitterende wijze in het doel krulde. Groot feest bij Sampdoria, tot Valeri na het bekijken van de beelden een streep zette door het doelpunt. Sapponara stond bij het ontvangen van de bal namelijk buitenspel. Zo won Juventus alsnog.

Juventus is nu twee weken vrij en hervat het seizoen op 13 januari met het Coppa Italia-duel met Bologna. Drie dagen later staat de strijd om de Supercoppa Italiana tegen AC Milan op het programma.