Klopp weet hoe hij volgend rampseizoen Liverpool wil voorkomen

Reacties

Jürgen Klopp kende jarenlang louter successen met Liverpool, maar dit seizoen loopt het anders. De Engelse topclub doet al lang niet meer mee voor de prijzen. Dat wil de manager volgend seizoen voorkomen.

Klopp weet hoe hij volgend rampseizoen Liverpool wil voorkomen
West Ham United
West Ham United
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Klopp wil niet het risico lopen dat Anfield nog zo’n mager jaar moet ondergaan, schrijft Daily Mail. Zodra het Premier League-seizoen erop zit, is de oefenmeester direct van plan zijn spelers uit te laten waaien. Na het laatste duel met Southampton op 28 mei stuurt de Duitser zijn ploeg met vakantie.

Dat heeft alles met de opnieuw geschetste planning te maken. Klopp en Liverpool hebben besloten het roer om te gooien en gaan de voorbereiding anders indelen. Op 8 juli begint de voorbereiding voor The Reds en uiterlijk 11 juli wil Klopp alle spelers al bij de groep hebben. De selectie moet compleet zijn zodra de club die dag naar Duitsland trekt voor een trainingskamp. 'Komend seizoen moet alles anders zijn', vertelde de succestrainer.

Het heeft alles te maken met de frustraties van afgelopen zomer. Na een buitengewoon goed jaar waaiden de spelers op allerlei momenten binnen tijdens de voorbereiding. Daardoor draaide iedere speler een eigen programma en kon Klopp nooit aan zijn vaste formatie werken, vindt de Duitser. 'Daarom moeten we ons komend seizoen goed voorbereiden. We moeten opstaan en terug aanhaken bij de top. Daar is de voorbereiding hard voor nodig.'

'Ik respecteer de vakanties, die zijn ook nodig', vervolgde Klopp zijn betoog. Alleen verwacht hij zijn spelers nu allemaal op een gelijk moment terug. 'Ze mogen zo lang mogelijk weggaan, maar we moeten ook zo snel mogelijk weer samen zijn. De blik is al gericht op volgend seizoen en ik wil dat we er gelijk zullen staan.'

Ook op de transfermarkt moet het werk op 8 juli gedaan zijn, meent Klopp. Op Anfield worden alle zeilen bijgezet om volgend jaar weer te kunnen wedijveren met de beste ploegen van Europa. Overigens speelt Liverpool nog wel degelijk ergens voor dit seizoen, want The Reds kunnen nog Europees voetbal halen. Woensdagavond gaat de club op bezoek bij West Ham United, tegenstander van AZ in de halve finale van de Conference League.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
8
Tottenham Hotspur
38
18
6
14
70-63
+7
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.