Klopp verwacht titelfeest bij City en is nog in onzekerheid over Van Dijk en Salah

Reacties

Jürgen Klopp weet nog niet of hij dinsdagavond tegen Southampton een beroep kan doen op Virgil van Dijk en Mohamed Salah. Het tweetal viel zondag geblesseerd uit tijdens de gewonnen FA Cup-finale op Wembley tegen Chelsea.

Klopp verwacht titelfeest bij City en is nog in onzekerheid over Van Dijk en Salah
© Pro Shots
Southampton
Southampton
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Van Dijk moest de strijd na negentig minuten staken en werd bij de start van de verlenging vervangen door Joël Matip. Salah ging al na een half uur spelen naar de kant met een liesblessure. Manager Klopp liet al direct na de gewonnen finale weten dat hij niet verwacht dat beide spelers lange tijd uit de roulatie zijn.

Titelstrijd met City
Op de vraag of het tweetal dinsdag in Southampton in actie kan komen, kon Klopp maandag tijdens een persconferentie geen sluitend antwoord geven. 'We zullen moeten afwachten. Het is pas twee dagen geleden sinds we 120 minuten hebben gespeeld. Het team dat we opstellen heeft één missie: winnen van Southampton. We moeten zien wie ons daarbij kan helpen. De verlenging heeft wel een impact gehad', aldus Klopp.

'Dit wordt onze zestigste wedstrijd van het seizoen, dus we moeten ook voorzichtig zijn met spelers. Het seizoen eindigt voor ons niet na dinsdag. Wij moeten wisselingen doorvoeren, maar ik weet nog niet hoeveel. Met Fabinho gaat het de goede kant op, maar hij zal er nog niet bij zijn tegen Southampton', verklaart de manager van Liverpool.

De Duitse manager schat de kans op een landstitel voor Liverpool niet meer hoog in na het gelijkspel van Manchester City op bezoek bij West Ham United (2-2). De koploper in de Premier League kan zondag in eigen huis tegen Aston Villa de Premier League-titel opeisen. 'Ik kan me niet herinneren dat City twee keer op rij punten heeft verspeeld. Bovendien moet Villa donderdag ook nog spelen. Dat zijn zij niet gewend. In een ideale wereld gaan we met een achterstand van één punt de laatste speelronde in, maar ik denk niet dat City vervolgens nog punten laat liggen.'

Champions League-finale
Met de winst van de League Cup en de FA Cup (allebei na strafschoppen tegen Chelsea) heeft Klopp met Liverpool dit seizoen al twee prijzen veroverd. De Premier League-titel is nog mogelijk en volgende week zaterdag staan The Reds in Parijs in de Champions League-finale tegen Real Madrid. 'We hebben zowel de League Cup als de FA Cup gewonnen en doen tot het einde mee om de landstitel. Dan kan je spreken van een goed seizoen. Dat neemt de druk weg, waardoor we ook meer van dit seizoen kunnen genieten.'

'Het zou geweldig zijn om ook de Champions League te winnen, maar we spelen tegen de meest ervaren Champions League-ploeg van de wereld. We zijn dus niet de grote favoriet, het wordt een open wedstrijd en we kunnen alle kleine voordeeltjes gebruiken. Real heeft de landstitel al binnen en wij spelen nog twee belangrijke wedstrijden tussendoor', besluit Klopp.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.