Klopp schat Atalanta hoger in dan Ajax en legt gepassioneerd uit waarom

Reacties

Jürgen Klopp heeft genoten van het voorbereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Atalanta Bergamo. De Liverpool-manager sprak vol lof over de Italiaanse opponent, die dinsdagavond de Engelse kampioen ontvangt.

Klopp schat Atalanta hoger in dan Ajax en legt gepassioneerd uit waarom
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 5
Liverpool
Liverpool

De meest opvallende zin vanuit Nederlands perspectief bij de persconferentie was die van Klopp over hoe groot de komende uitdaging is. The Reds wonnen in de groepsfase van de Champions League al met 0-1 bij Ajax en versloegen in eigen huis FC Midtjylland met 2-0. Het zwaarste moet echter nog komen, meent Klopp. 'Dit is de grootste uitdaging tot nu toe in de Champions League', sprak de Duitser, voor wie dat meer was dan een doorsnee sympathieke opmerking voor de tegenstander in aanloop naar een duel. Klopp legde exact uit wat hij zo indrukwekkend vindt aan de prestaties van de club van Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers.

Wat is zijn indruk van Atalanta de laatste jaren? 'Erg positief. Topspelers en top in het aankopen. Ze zijn erg goed georganiseerd en voeren hun tactiek met honderd procent overtuiging uit. Spelers weten precies wat van ze verwacht wordt. Ze benutten de kwaliteiten van de individuen ontzettend slim. Dat zie je bijvoorbeeld aan de rol van Alejandro Gómez. Hij zwerft over het veld, als een rondrennend genie. Hij is erg lastig op te pakken. Bovendien hebben verschillende spelers zich erg indrukwekkend ontwikkeld. Neem Robin Gosens, die Duits international geworden is. Ik denk niet dat veel mensen hem kenden voordat hij bij Atalanta speelde. Maar dat is maar een voorbeeld, zo zijn er veel verhalen daar', zei Klopp over de linksback die via FC Dordrecht en Heracles Almelo de weg naar de Europese top bewandelde.

Klopp ging verder: 'De sfeer is natuurlijk ook erg goed bij ze. Ze hebben het vorig seizoen erg knap gedaan. We weten hoe lastig de omstandigheden toen waren, zeker in Bergamo. Ze zijn geweldig met de situatie omgegaan en ze verdienen al ons respect. Ik weet hoe goed ze zijn. Ik heb eerlijk gezegd ook echt genoten van het analyseren. Het was leuk om naar ze te kijken, omdat het interessant is wat ze doen. En zoals altijd in het leven, als je iets interessants ziet, dan moet je er van proberen te leren. Dat proberen we altijd, maar dat gaat in dit geval zeker lukken.'

Verdedigers
Voor Klopp was het de laatste wedstrijden achterin flink puzzelen. Niet alleen viel Virgil van Dijk weg met een zware blessure, hij moest ook Joël Matip en gelegenheidsverdediger Fabinho een tijd missen. Matip is in ieder geval op de weg terug. De centrumverdediger trainde na blessureleed zondag weer volledig mee, net als Naby Keïta. Het is nog onduidelijk of Matip tegen Atalanta alweer in actie kan komen, maar spelen in de topper tegen Manchester City van komende zondag lijkt voor hem zeker haalbaar.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.