Klopp roemt Alisson na 'verdiend' punt: 'Dan ben je van wereldklasse'

Reacties

Jürgen Klopp erkent dat Liverpool in de slotfase van de derby tegen Everton goed wegkwam, maar vond dat zijn ploeg een punt verdiende.

Klopp roemt Alisson na 'verdiend' punt: 'Dan ben je van wereldklasse'
© Pro Shots
Everton
Everton
0 - 0
Liverpool
Liverpool

Liverpool had zondagavond bij de eerste wedstrijd sinds de hervatting van de Premier League moeite om grote kansen te creëren op Goodison Park. De beste mogelijkheid van de wedstrijd was in de tachtigste minuut uiteindelijk voor Everton. Eerste redde Alisson uitstekend op een inzet van Dominic Calvert-Lewin, waarna de rebound van Tom Davies via verdediger Joe Gomez tegen de paal belandde.

Klopp erkende dat Liverpool op dat specifieke moment geluk had, maar vond dat zijn elftal de verder de controle over de wedstrijd behield. Maar hij besefte wel degelijk dat het ook anders had kunnen aflopen, als Alisson er niet was geweest. 'Dit zegt heel veel over hem', klonk het op de persconferentie. 'Echt uitstekend. Dan ben je een keeper van wereldklasse: als je negentig minuten niets te doen hebt en er dan toch staat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee kreeg Liverpool het punt dat het volgens Klopp verdiende. 'Alle derby's hier op Goodison Park waren volgens mij redelijk hetzelfde. Elke keer is het een enorm gevecht, maar wordt er niet echt goed gevoetbald. Dit punt verdienden we, al had Everton de grootste kans van de wedstrijd. De intensiteit van mijn spelers beviel me, het tempo beviel me minder', wees Klopp op het moeizame aanvalsspel.

Van Dijk
Defensief had Liverpool zijn zaken wel op orde, vond Klopp. Met Virgil van Dijk centraal achterin hielden The Reds voor de twaalfde keer dit seizoen de nul in de Premier League. En dus verloor Liverpool wéér niet van zijn stadgenoot. Dat de overwinning uitbleef, vond Van Dijk met het oog op de jacht op de eerste landstitel sinds 1990 geen ramp. 'We zijn weer een stap dichter bij ons doel', vertelde de international bij Sky Sports.

De voorsprong op nummer twee Manchester City bedraagt immers nog altijd 23 punten, met een wedstrijd meer gespeeld. Mocht City maandagavond bijvoorbeeld onverhoopt niet winnen van Burnley, dan kan Liverpool woensdag tegen Crystal Palace al kampioen worden. Van Dijk weet nog niet of hij vanavond voor de tv zit, als City speelt. 'Misschien, maar misschien ook niet. Ik weet het niet. Ik zie wel wat ik morgenavond doe.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.