Rooney corrigeert Klopp en voorziet 'Ferguson-achtige' dominantie Liverpool

Reacties

De Premier League domineren; zelf denkt Jürgen Klopp dat het in de huidige tijd niet mogelijk is, maar Wayne Rooney denkt daar anders over. De topscorer aller tijden van Manchester United en product van de Everton-opleiding ziet Liverpool de komende jaren de dienst uitmaken als de Duitse manager de scepter blijft zwaaien op Anfield.

Rooney corrigeert Klopp en voorziet 'Ferguson-achtige' dominantie Liverpool
© Pro Shots

Liverpool is dicht bij het veroveren van de eerste landstitel sinds 1990 nu de Premier League na drie maanden weer wordt hervat. Richting de derby van zondagavond tegen Everton, doet Rooney in zijn column in The Times de voorspelling dat daar de komende jaren zomaar eens een paar kampioenschappen bij kunnen komen, zolang Klopp aan het roer staat.

'De selectie van Liverpool is jong en alle sleutelspelers liggen vast met langlopende contracten. Ze hebben een enorm potentieel om nog meer prijzen te winnen', stelt Rooney. 'Klopp zegt dat het voor welke club dan ook onmogelijk is om te domineren zoals United ooit deed, maar hij heeft het mis. Voor Liverpool is er een simpele manier, laat Klopp doorgaan met zijn werk.'

Aangezien Klopp nog een contract heeft tot medio 2024, is het niet ondenkbaar dat de Duitser ook de komende jaren nog de manager is van Liverpool. Tegen de tijd dat zijn huidige verbintenis afloopt, is de nu 53-jarige Duitser negen jaar in dienst bij The Reds. Als Klopp daar nog eens eenzelfde periode aan vastplakt, denkt Rooney dat Liverpool niet te stoppen zal zijn.

Wayne Rooney werd onder het bewind van Sir Alex Ferguson tussen 2007 en 2013 vijf keer kampioen met Manchester United en won in 2008 de Champions League.
© Pro Shots
Wayne Rooney werd onder het bewind van Sir Alex Ferguson tussen 2007 en 2013 vijf keer kampioen met Manchester United en won in 2008 de Champions League.

'United domineerde, omdat Fergie zo lang bleef (van 1986 tot 2013, red.)', weet Rooney. 'Ik denk dat als Klopp de komende tien jaar op Anfield blijft, Liverpool nog zeker vijf Premier League-titels zou winnen', aldus de 34-jarige Engelsman, wiens uitspraken gezien zijn staat van dienst voor United en Everton, de twee rivalen van Liverpool, best opmerkelijk zijn.

Rooney laat zich niet beïnvloeden door die sentimenten en adviseert Liverpool nog lang door te gaan met Klopp. 'Hij zou kunnen blijven bouwen aan een geweldig team, omdat spelers ook vaak naar clubs komen op met managers als hem te werken. Als ik een van de eigenaren van Liverpool was, zou ik alles doen wat in mijn macht ligt om hem voor jaren vast te leggen.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.