Liverpool ploeterend uit de startblokken op weg naar titelfeest

Reacties

Liverpool is niet sterk begonnen aan de periode na de coronabreak. Op bezoek bij buurman Everton kwam de Premier League-koploper zondagavond niet verder dan een gelijkspel, waardoor het titelfeest verder wordt uitgesteld.

Liverpool ploeterend uit de startblokken op weg naar titelfeest
© Pro Shots
Everton
Everton
0 - 0
Liverpool
Liverpool

Door de zege van Manchester City op Arsenal afgelopen woensdag kon Liverpool sowieso al niet deze zondag kampioen worden. Het was interessant om te zien of het de normaal zo oppermachtige ploeg van Jürgen Klopp zou lukken het topniveau te benaderen bij de laatste stappen op weg naar het winnen van de eerste landstitel sinds dertig jaar. De Duitser kon tegen Everton in ieder geval niet beschikken over Andy Robertson en Mohamed Salah begon op de bank. Dat waren vooral keuzes uit voorzorg, zo legde de manager uit. Virgil van Dijk begon wel, in tegenstelling tot Georginio Wijnaldum (reserve), en zag Liverpool worstelen in de eerste helft.

De bezoekers kwamen wel tot wat meer kansen, zonder dat er het gebruikelijke machtsvertoon was. Takumi Minamino, de vervanger van Salah, knalde de bal in de tiende minuut richting de bovenhoek, maar het schot miste precisie. Vlak voor rust werd hij in stelling gebracht door Sadio Mané, maar zag de Japanner zijn schot geblokt worden. Even daarvoor had Roberto Firmino al voorlangs geknald na een snelle aanval, waarbij Mané met een hakje Firmino de schietkans had geboden. Everton-goalie Jordan Pickford werd niet in grote problemen gebracht, hij hoefde in de eerste helft maar één keer handelend op te treden bij een doelpoging.

Misschien nog wel zorgwekkender dan het uitblijven van groot gevaar waren voor Klopp de fysieke problemen. James Milner liep vlak voor rust een hamstringblessure op en Joël Matip moest in de tweede helft ook gewisseld worden. De eerste blessuregevallen zijn misschien wel een voorbode voor wat nog komen gaat bij de uitputtingsslag in de komende weken. Op Goodison Park werd naarmate de tijd vorderde steeds duidelijker dat Liverpool nog een behoorlijk stuk verwijderd is van het oude niveau van voor de coronabreak. Everton beperkte zich veelal tot verdedigen en had het daardoor makkelijker.

De uitbraak in de tachtigste minuut was zonder twijfel de gevaarlijkste van de thuisploeg. Dominic Calvert-Lewin zette Alisson Becker aan het werk met een hakje en bij de rebound raakte Tom Davies de paal. Liverpool ontsnapte zo aan een achterstand. Een nederlaag was ook niet verdiend geweest voor de koploper, die waarschijnlijk ook afhankelijk blijft van Manchester City bij het exacte moment waarop de champagne ontkurkt kan worden. De nummer twee van de Premier League speelt maandagavond thuis tegen Burnley. Als City dan verliest, kan Liverpool woensdag bij de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace kampioen worden. Het gat tussen de topploegen is nu 23 punten.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het programma van Liverpool in de komende Premier League-speelrondes

Liverpool
Liverpool
4 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace
Manchester City
Manchester City
4 - 0
Liverpool
Liverpool
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Aston Villa
Aston Villa
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 3
Liverpool
Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.