Klopp relativeert gemis fans: 'Ajax kreeg helemaal geen beker'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp betreurt het uiteraard dat er woensdagavond geen fans aanwezig konden zijn bij de uitreiking van de Premier League-trofee op Anfield. De succescoach kon dat gemis wel relativeren.

Klopp relativeert gemis fans: 'Ajax kreeg helemaal geen beker'
© Pro Shots

'Je moet er maar het beste van maken, dit betekent alles voor me', zei Klopp voor de camera van Sky Sports na de spectaculaire 5-3 overwinning op Chelsea. 'Natuurlijk zou alles beter zijn met supporters erbij, maar een paar maanden geleden dacht ik nog dat het onmogelijk zou zijn om te voetballen.'

Klopp verwees ook naar andere competities. 'Heeft Paris Saint-Germain wel de beker gekregen? Ajax kreeg hem niet. Bayern München moest het vieren in een volledig leeg stadion, wij hadden in elk geval nog familieleden die aanwezig waren. We kunnen het niet veranderen.' Van de drie clubs die Klopp noemde, mag alleen Ajax zich niet officieel kampioen noemen. De Amsterdammers hadden net zoveel punten als AZ op het moment dat de Eredivisie werd beëindigd.

In tegenstelling tot Champions League-kandidaat Chelsea had Liverpool woensdagavond niets meer om voor te spelen. 'Daarom dachten veel mensen dat wij zouden verliezen, wij zouden immers in ons hoofd al op het strand zijn. Maar deze jongens zijn zo speciaal, ik kan niet trotser zijn.'

Records
Met 55 van de 57 punten evenaarde Liverpool het Premier League-record van meeste punten in thuiswedstrijden. Bovendien zijn The Reds voor het eerst drie seizoenen op rij ongeslagen gebleven op het eigen Anfield. Zondag sluiten de mannen van Klopp de memorabele jaargang af met een uitwedstrijd tegen Newcastle United. Bij een zege komt Liverpool op 99 punten, wat een nieuw clubrecord zou zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.