'Transfers Van Dijk en Alisson van Coutinho-geld beste deal in Liverpool-historie'

Reacties

Volgens clublegende Graeme Souness veranderde Liverpool in 2018 van een 'goed' in een 'fantastisch' team dankzij uitstekende keuzes op de transfermarkt.

'Transfers Van Dijk en Alisson van Coutinho-geld beste deal in Liverpool-historie'
© Pro Shots

The Reds besloten eind 2017 om Philippe Coutinho voor ongeveer 140 miljoen euro te verkopen aan Barcelona. In dezelfde periode versterkte Liverpool zich met Virgil van Dijk en een halfjaar later streek Alisson neer op Anfield. Met beide aanwinsten aan boord kreeg Liverpool een bijna niet te passeren defensie, zeker in vergelijking met de seizoenen daarvoor.

'Van het Coutinho-geld haalde Liverpool zowel Van Dijk als Alisson en hielden ze nog wat geld over', vertelt Souness aan The Liverpool Echo. 'Dat alles bij elkaar moet wel de beste deal ooit zijn die de club heeft gesloten.'

Volgens de 67-jarige Souness, die als speler onder meer vijf landstitels veroverde in Engeland, kunnen transfers als deze moeilijk worden onderschat. 'Het aankoopbeleid is het belangrijkste wat goed moet gaan bij een club. Je moet leiders en getalenteerde spelers hebben. Zo is hier langzaam een fabuleus team ontstaan.'

Souness is het niet eens met Gary Neville, die eerder deze week stelde dat Liverpool niet over een langere periode zal domineren, mede omdat de club geen steenrijke eigenaar heeft die de ene na de andere superster inlijft. 'Garanties bestaan niet, maar ik denk dat Liverpool aan de vooravond staat van een zeer succesvol decennium', meldde Souness.

'Klopp bouwt aan koninkrijk, Virgil moet daar het gezicht van worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.