Klopp: 'Moesten voor Bender een shirt uit de fanshop halen'

Voor Borussia Dortmund was het dinsdagavond al buigen of barsten. De verliezend finalist van het afgelopen Champions League-seizoen móést thuis van Napoli winnen om er niet al in de groepsfase uit te vliegen. Trainer Jürgen Klopp zag dat tot zijn grote vreugde dat BVB daar in slaagde, met een speciale rol voor Sven Bender.

Klopp: 'Moesten voor Bender een shirt uit de fanshop halen'
Sven Bender moest zijn bebloede shirt meerdere keren verruilen voor een schoon exemplaar.
Sven Bender moest zijn bebloede shirt meerdere keren verruilen voor een schoon exemplaar.

Bender, van origine een middenvelder, startte door de blessures van Mats Hummels en Neven Subotic als centrale verdediger. Na twintig minuten leek het noodlot toe te slaan, toen de 24-jarige international met een bloedende neus aan de zijlijn stond. Desondanks speelde hij de volle negentig minuten mee.

Klopp was na afloop vol lof over Bender. 'Manni heeft daar, helaas, al ervaring mee. Deze keer lijkt het er echter op dat zijn neus niet scheef staat. Het was vooral zaak de bloeding te stoppen, want het was belangrijk dat hij op het veld kon blijven. Hij speelde fantastisch. Wel moest hij meerdere malen van shirt wisselen. De laatste keer moesten we er zelfs een uit de fanshop halen', aldus Klopp, die denkt dat Bender zaterdag tegen FSV Mainz 05 ook in actie kan komen.

Met Bender als rots in de branding weerstond Dortmund de Napolitaanse aanvalsgolven. Ook doelman Roman Weidenfeller vervulde met enkele reddingen een sleutelrol. 'Dat Roman oog in oog met Gonzalo Higuaín de 1-0 voorsprong vasthield en in de tegenstoot de 2-0 viel, was een belangrijk moment in de wedstrijd', stelde Klopp. 'We balanceerden op een erg dun koord. Wij hadden grote kansen, maar de kwaliteiten van Napoli bleven voelbaar.'

Jürgen Klopp feliciteert doelman Roman Weidenfeller met zijn uitstekende optreden.
Jürgen Klopp feliciteert doelman Roman Weidenfeller met zijn uitstekende optreden.

Dat Dortmund uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd kwam, betekent dat de verliezend finalist van vorig seizoen op de laatste speeldag alsnog een plek in de achtste finale kan veiligstellen. Achter koploper Arsenal staat zowel BVB als Napoli nu op negen punten. De zege op de Zuid-Italianen was daarom cruciaal.

'Het was een spannende wedstrijd. Alle betrokkenen, zowel in als buiten het veld, waren enorm gefocust. Na onze vroege voorsprong moesten zij hun speelwijze veranderen. Daarmee speelden ze ons in de kaart. Ondanks alle doemscenario's wilden we onze Champions League-droom verder beleven. Het ziet er nu beter uit, maar we moeten nog wel zien te winnen in Marseille.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen